Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
24/11/2023 10:37:42 - 24/11/2023 10:37:42 - 483 Okunma

Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında 22 Kasım 2023 Çarşamba günü “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri” düzenlendi.

Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sibel TOKATLIOĞLU’nun açılış konuşmasıyla başlayan seminerde Kırklareli Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Ilgaz Lale KOCAKUNDAKÇI, “Kadın Hakları ve Hukuksal Mücadele” başlıklı sunumunda, kadının insan haklarına yönelik uluslararası sözleşmelerden, Türkiye’ye yansımalarından ve 6284 sayılı kanun ile sağlanan koruyucu ve önleyici tedbirleri dinleyiciye aktardı.

Seminerin ikinci kısmında, Kırklareli Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Psikolog Özge KIRAN, “ŞÖNİM ve Kadın Konukevi Hizmetleri” başlıklı sunumunda, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında koruyucu ve önleyici çalışmalardan ve spesifik olarak ŞÖNİM, Kadın Konukevleri, Sosyal Hizmet Merkezlerinin hizmetleri ile mağdur destek sistemlerinden bahsetti.

Soru cevap bölümünün ardından her kadının Kadın Destek Sistemi (KADES) Uygulamasını telefonuna yüklemesi gerekliliğinin altının çizildiği seminer, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. İskender GÜMÜŞ’ün Ilgaz Lale KOCAKUNDAKÇI’ya ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Oğuz AKGÜNEŞ’in Özge KIRAN’a teşekkür belgelerini takdim etmesiyle son buldu.

KLÜ SEMİNER

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.