Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
27/11/2023 11:55:15 - 27/11/2023 11:55:15 - 395 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın teşrifleriyle 24 Kasım 2023 Cuma günü Haliç Oditoryumda düzenlenen “Türkiye İnovasyon Haftası İnovaLİG Şampiyonları Ödül Töreni”ne katıldı.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Sayın ERDOĞAN, hafta kapsamındaki etkinliklerin ülke, millet ve iş dünyası için hayırlara vesile olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Sayın ERDOĞAN, ilkini 2014 yılında takdim ettikleri İnovaLİG ödüllerini kazanan kişileri, kuruluşları ve firmaları canıgönülden tebrik ettiğini, İnovaLİG şampiyonları başta olmak üzere Türkiye'nin üretimine, istihdamına ve ihracatına katkı yapan tüm şirketlerle gurur duyduğunu dile getirdi.

“İNOVALİG’DE 64 FARKLI ŞEHİRDEN İKİ BİN ÜÇ FİRMA SAYISINA ULAŞTIK”

İnovasyon geliştirme programına başvuran firmaların sayısının her yıl düzenli olarak artmasının İnovasyon kültürünün, iş dünyasında kök salmaya başladığını gösterdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Sayın ERDOĞAN, "2014 yılında 460 başvuruyla başladığımız İnovaLİG'de bu sene 64 farklı şehirden 2 bin 3 firma sayısına ulaştık. Bugüne kadar 89 farklı firmamıza ödül verdik. Geçen yıl ödül alan firmalarımızın toplam ihracatı 19 milyar dolara yaklaştı. Bu rakamın daha da artacağına inanıyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Sayın ERDOĞAN, ilk günden beri sahip çıktıkları Türkiye İnovasyon Haftası etkinliklerine ve İnovaLİG projesine bundan sonra da gereken desteği vereceklerini belirterek, "Her zaman söyledim, bugün tekrar vurgulamak istiyorum. Yeter ki siz çalışın, üretin, istihdam oluşturun, yeter ki siz bu ülkenin ürünlerini dünyanın dört bir yanına ulaştırın, yeter ki siz Türkiye'nin potansiyeline güvenmeye, inanmaya devam edin. Allah'ın izniyle sizi asla yalnız bırakmayız. Bugüne kadar hep bu anlayışla hareket ettik. Bu sene 30. yaşını kutlayan Türkiye İhracatçılar Meclisimizin çalışmalarına ve projelerine her zaman destek sağladık" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Sayın ERDOĞAN, 2012'den beri salgın dönemi hariç Türkiye İnovasyon Haftası etkinliklerine bizzat katıldığını belirterek, fikirlere kulak verdiklerini, sorunlara çözüm aradıklarını, sevinçleri paylaştıklarını ve başarılarla gurur duyduklarını kaydetti.

İnovaLİG

Facebook Twitter Google Plus
.
.
.
.
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.