Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
21/12/2023 17:38:35 - 21/12/2023 17:38:35 - 499 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 21 Aralık 2023 Perşembe günü Rektörlük Kültür Merkezinde düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Dünyada ve Türkiyede Tütün Kontrolü Sempozyumu”na katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan sempozyumda Kırklareli Valisi Birol EKİCİ, Cumhuriyet Başsavcısı Hazım ASLANCI, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Cemalettin AKYÜZ, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem CERİT ve İl Protokolü ile Sağlık Müdürlüğü personelleri yer aldı.

Sempozyumda, Kırklareli Valisi Birol EKİCİ, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem CERİT birer açılış konuşması gerçekleştirdi.

Bağımlılıkların günümüz toplumlarının en önemli ve başta gelen sorunu haline geldiğini vurgulayan Rektörümüz ŞENGÖRÜR, “Üniversitemiz genç ve gelişen bir üniversite. Yaklaşık 27 bin öğrencimiz mevcut. Yapılan araştırmalara göre tütün ürünleri bağımlılarının yaklaşık yüzde 80'inin 18 ile 20 yaş aralığında tütün ürünlerini kullanmaya başladıkları ortaya konulmuştur. Öğrencilerimizin arayışların, denemelerin ve yanılmalarının çok olduğu gençlik dönemini bağımlılıklarımızdan uzak bir dönem olarak geçirmesi için üniversite olarak gayret gösteriyoruz. Üniversitemizin havasının dumansız hava sahası olması için uğraşıyoruz. Üniversitemiz bünyesinde Genç Yeşilay'ımız aktif rol almaktadır. Tütün bağımlılığı ile mücadeleyi konuşacağımız bu sempozyumun ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Toker ERGÜDER, “Tütün Kullanımı ile Mücadelede Sektörler Arası İşbirliği” konu başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, Rektör Danışmanımız Dr. Öğretim Üyesi Doğan ÜNAL ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeliz MERCAN sempozyumda hazır bulundu.

KLÜ SEMPOZYUM

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.