Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
29/12/2023 12:59:19 - 29/12/2023 12:59:19 - 393 Okunma

Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Nurettin AKA ve Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR beraberinde Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esra BOZKANAT CERGİBOZAN, 27 Aralık 2023 Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi himayelerinde, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde, Trakya Üniversiteler Birliğine üye Üniversitemiz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ile başta Edirne Valiliği olmak üzere Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir Valilikleri iş birliğiyle düzenlenen “Trakya Bölgesel Kariyer Fuarı” açılış programına katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim ATAY’ın yanı sıra Edirne Valisi Yunus SEZER, Kırklareli Valisi Birol EKİCİ,  Çanakkale Valisi İlhami AKTAŞ, Adalet Bakanlığı Daire Başkanı Fatih AKKUZU, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail BOZ, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat TAŞAN ile daire başkanları, akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Açılış programının ilk konuşması, Trakya Kariyer Fuarı’na ev sahipliği yapan Trakya Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU tarafından yapıldı. Rektör TABAKOĞLU, “1361 yılında fethedilen ve Osmanlı Devletine 92 yıl boyunca başkentlik yapmış olan Edirne, bizim gözbebeğimizdir” diyerek başladığı konuşmasında, Edirne’nin o dönemlerde 56 medreseye sahip olduğunu ve bu medreselerde Fatih Sultan Mehmet gibi önemli şahısların yetiştirildiğini ifade etti. Bugün Trakya Üniversitesi bünyesinde ödüllü bir müze olan Sultan II. Bayezid Külliyesi’nin de o dönemin önemli bir eğitim merkezi olduğunu vurgulayan TABAKOĞLU, bu eğitim kurumlarının bir devamı niteliğindeki Trakya Üniversitesinin bu kültürden aldığı güçle 1982’de kurulduğunu aktardı. Trakya Üniversitesinin anaç bir üniversite olduğunu söyleyen Rektör TABAKOĞLU, Trakya Üniversitesinin bünyesinden ayrılan birimlerinin sırasıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi’nin çekirdeğini oluşturduğunu dile getirdi. TABAKOĞLU, “Şu an Üniversitemiz 14 fakülte, 5 enstitü ile 42 bin öğrencisine hizmet vermektedir.” dedi.

Edirne Valisi Yunus SEZER, üniversite yıllarında öğrencilerin ortak bir kaygıya sahip olduklarını özellikle de 3. ve 4. sınıfta okurken, okul bittikten sonra ne yapacaklarına dair bir soru ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Aynı şekilde firmaların da henüz üniversiteden mezun olmamış öğrencilerle konuşma fırsatına sahip olamadıklarını ancak Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından gerçekleştirilen kariyer fuarlarının hem öğrencilerin hem de firmaların bu yöndeki sorunlarını ortadan kaldırdığına işaret etti. Bu organizasyonun her iki tarafın da taleplerini karşılayacağını dile getiren Vali SEZER, “Bugün burada 300’e yakın firmamız var. Katılım sağlayan 40 bine yakın öğrencimiz var ve öğrencilerimiz standlarımızı ziyaret edecek, workshoplara katılacak ve orada ileride kendi çalışacakları meslekleri tanıma ve seçme imkânı bulacaklar.” diyerek organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim ATAY, Türkiye'nin güçlü imkânlara sahip bir ülke olduğunu ve sorunlara akılcı çözümler getirerek sürdürülebilir sistemler kurabildiğini söyledi. İnsan Kaynakları Ofisi'nin kamu ve özel sektörün birçok sorununa çözüm üretmesinin yanı sıra öğrencilerin eğitim sonrası mesleğe atılmaları aşamasını ele alan önemli çalışmalar yaptığını ifade eden ATAY, bu çerçevede erken dönem kariyer rehberliği ya da kariyer farkındalığı oluşturmaya yönelik faaliyetler yaptıklarını ve kariyer fuarlarının da bu faaliyetlerden yalnızca biri olduğunu dile getirdi.

Bunun dışında gençlerin mezuniyet sonrasında ne yapacağına odaklanan kariyer merkezlerinin varlığını önemsediklerini aktaran ATAY, Türkiye'deki 207 üniversitenin tamamında kariyer merkezleri kurulması için her tür desteği verdiklerini anımsattı ve "Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından bu merkezlere öğrencilerin kaydoldukları, uluslararası ölçekte çalışan 'Yetenek Kapısı' platformu sunuldu. Yetenek Kapısı, 5 yılda dünyanın bu alandaki en etkili ikinci platformu haline geldi. 100'ün üzerinde ülkeden 2 bin 500'ün üzerinde üniversiteden öğrenciler gelip bu sisteme kaydolmuş durumda." dedi.

Konuşmaların ardından fuara destek veren kurum ve kuruluşların temsilcilerine plaket takdim edildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri stantları gezdi.

KLÜ TRAKYA KARİYER FUAR

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.