Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
29/12/2023 10:16:14 - 02/01/2024 10:16:14 - 712 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Toplumla İlişkiler Koordinatörlüğü bünyesinde Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan protokol çerçevesinde Mimarlık Fakültesi konferans salonunda “Mimari Belleğin İzleri” ve “Biyomorfik Yorumlamalar” temalı “Seramik Atölyesi”nin açılış toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan toplantıya, Vali Yardımcısı Elif Canan TUNCER, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, Mimarlık Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Yasemin ALKIŞER BREGGER, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Han ERGÜVEN, İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar ÖZEFSUN, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Esin ATASEVEN ve akademisyenlerimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Programda, Atölye Yürütücüsü Doç. Dr. Gülcan MİNSOLMAZ, Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar ÖZEFSUN ve Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Esin ATASEVEN birer konuşma yaptı.

Atölye Yürütücüsü Doç. Dr. Gülcan MİNSOLMAZ, “Mimarlık, Tasarım ve Sanat İlişkisi” başlıklı açılış konuşmasını yaptı. MİNSOLMAZ konuşmasında sanat dallarından edebiyat, sinema, moda, müzik, resim, heykel ve özellikle projenin de ana konusunu oluşturan seramik ile mimarlık arasındaki ilişkiyi örnekler üzerinden açıkladı. Sanat ve tasarım disiplinleri arasındaki çok yönlü etkileşimin hem mimarlığı hem de mimarlık eğitimini besleyerek tasarımın oluşması ve zenginleşmesi için verimli bir ortam oluşturduğunu dile getiren MİNSOLMAZ, “Seramik Atölyesi” ile bu etkileşimin güçleneceğini, öğrencilerin yaşayarak, deneyimleyerek ve hissederek öğrenmelerini hedeflediklerini belirtti. Atölyede seramik malzemenin seçiminde, babasının eski çömlek ustası olması nedeniyle çocukluğundan beri seramiğe ilgi duymasının ve malzemenin sanat ve tasarım alanında plastik özelliği ile teknik ve sanatsal nitelikleri yüksek, düşünsel ve yaratıcılık boyutu oldukça zengin çalışmalara imkân tanımasının etkili olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü Seramik ve Cam Teknolojileri Bölümü’nden Nagihan BÜYÜKDERE, “Seramik Çamuru Şekillendirme Teknikleri” Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü Sanat Tarihi Bölümü’nden Fatma ERTUĞRUL ALUÇLU, “Kırklareli’nin Tarihi Yapılarında Süsleme Unsurları” ve Doç Dr. Gülcan MİNSOLMAZ, “Doğadaki Zengin Biçimleniş Örüntülerinin Seramik Malzeme ile Yorumlanması” konulu seramik gösterimlerini gerçekleştirdi.

Etkinlik Kırklareli’nin tarihi yapılarında yer alan süsleme öğelerini yerinde incelemek üzere Yayla Mahallesinde devam etti.

KLÜ MİMARLIK SERAMİK ATÖLYE

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.