08/02/2024 11:29:58 - 09/02/2024 11:29:58 - 628 Okunma

9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü kapsamında, tütün kontrol çalışmalarının bilinirliğinin artırılması, sigaranın zararları ve tütün ürünü kullananları bırakmaya yönlendirme konularında farkındalık oluşturmak amacıyla, 8 Şubat 2024 Perşembe günü Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan V. Fatma AKYÜZ, Uzman Hülya MUTLUER, Birim Sorumlusu Uzm. Dr. Halit Emin ALICILAR, Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Poliklinik hekimi Dr. Sermin Nurdan GÜNAY, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr.Öğr.Üyesi Burcu ÖZÜBERK ve Tütün ile Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birimi çalışanları ile birlikte Üniversitemize bilgilendirme ziyareti gerçekleştirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü heyeti İlk olarak Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR’i ziyaret etti. Ardından akademik ve idari birimlerimizi ziyaret eden heyet, çalışanlarımıza tütün ürünü kullanımının pasif etkilenimi ve üçüncü el sigara dumanı etkilerinin kullanıcı ve çevresine zararları ile elektronik sigara kullanımının sağlık üzerine etkileri hakkında bilgi paylaşarak, karbonmonoksit ölçümü yaptı. Sigarayı bırakmak isteyen çalışanlarımız, gerekli desteği almaları için Kırklareli Sağlıklı Hayat Merkezi ve Kırklareli Eğitim Araştırma Hastanesinde yer alan Sigara Bırakma Polikliniklerine yönlendirildi.

Ziyaret

.