Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
13/02/2024 10:33:27 - 13/02/2024 10:33:27 - 67 Okunma

Üniversitemiz Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih ÇÖMLEKÇİ yürütücülüğünde “TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği” çerçevesinde desteklenen “İklim Haberciliğine Giriş ve Bilgi Güvenilirliği Eğitimi” projesi 7-9 Şubat 2024 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Toplamda 3 gün ve 12 saat süren eğitimlere Türkiye’deki 30 farklı üniversiteden iletişim ve gazetecilik alanlarındaki 60’ın üzerinde öğrenci ve mezun katılım sağladı. Eğitimlerde Kırklareli Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Londra Brunel Üniversitesinden 5 akademisyen; İklim Haber, Ashoka Türkiye ve İklim Masası platformlarından ise 4 gazeteci olmak üzere toplamda 9 farklı eğitmen görev aldı.

Eğitimler boyunca iklim haberciliği odağında haber yapma, ilgili bilimsel kavramlara hakimiyet, veriye ulaşma, güvenilir kaynak analizi, yayıncılık, etik ilkeler, yanlış bilgi ile mücadele, doğru araştırma yapma ve haber/bilgi doğrulama araçlarını kullanabilme ana başlıkları ele alındı.

Eğitim KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.
.
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.