Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
07/03/2024 09:49:09 - 08/03/2024 09:49:09 - 167 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Rektörümüz ŞENGÖRÜR, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Milletlerin ve ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin önemli bir göstergesi de kadınlara verilen değer ve gösterilen saygıdır. “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de kadın haklarını korumak ve toplumsal bilinci geliştirmek amacıyla kutlanmaktadır.

Aile, siyaset, ekonomi, eğitim ve sağlık başta olmak üzere hayatın her alanında sevgiyi, fedakârlığı ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımızın gösterdiği başarılarla, millet olarak iftihar etmekteyiz. Bizim kültürümüzde, inancımızda ve tarihimizde kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık gibi hak ihlallerinin asla yeri yoktur. Kadını dışlayan değil, toplumla bütünleştiren bir anlayışla kadınların her alandaki varlığını güçlendirmeliyiz. Uğradıkları adaletsizlikler ve ayrımcılıklar karşısında kadınların yanında yer almak, hepimiz için insani bir vazifedir.

Bu duygu ve düşüncelerle varlıklarıyla onurlandığımız, desteklerini esirgemeyen, yetiştiren, eğiten, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız olarak sunan başta Ülkemizin fedakar kadınları olmak üzere tüm dünya kadınlarının "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü en içten dileklerimle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

8 Mart Mesaj

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.