Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/03/2024 15:26:16 - 11/03/2024 15:26:16 - 303 Okunma

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü bünyesinde 08 Mart 2024 Cuma günü Endonezya Mutfak Kültürü Etkinliği düzenledi. Renkli etkinlik, öğrencilere Endonezya'nın zengin kültürünü ve lezzetli mutfağını deneyimleme fırsatı sundu.

Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağında düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Dr. Yusuf GÜLER, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Han ERGÜVEN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli ŞEN, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Fatih Çömlekçi ve Endonezya Konsolosluğu Temsilcileri ile öğrencilerimiz katıldı.

Etkinlik kapsamında, Endonezya'nın tarihi, gelenekleri, sanatı ve dansları hakkında bilgilendirici sunumlar yapıldı. Öğrenciler, Endonezya'nın geleneksel kıyafetleri ile dans gösterilerini gerçekleştirdiler.

Etkinliğin devamı, Endonezya mutfağına ayrılmıştı. Öğrenciler, Endonezya'nın eşsiz lezzetlerini tadarken, yerel yemeklerin hazırlanışını öğrenme fırsatı buldular. Endonezya'ya özgü baharatlarla zenginleştirilmiş yemekler, katılımcıların damaklarında unutulmaz bir iz bıraktı.

Günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesinin akabinde etkinlik sona erdi.

KLÜ GASTRONOMİ ENDONEZYA KÜLTÜR

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.