Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
15/03/2024 11:38:34 - 15/03/2024 11:38:34 - 450 Okunma

Üniversitemizde Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Tıp Fakültesi akademisyenleri, öğrencileri ve sağlık çalışanlarının katılımlarıyla “14 Mart Tıp Bayramı” kutlandı.

Tıp Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen ilk etkinlik saat 12.00’da Özgürlük ve Demokrasi Meydanında Atatürk Anıtına Çelenk Sunulması ile başladı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR’ün çelenk sunmasının ardından İl Sağlık Müdürü Vekili Uzm. Dr. Nilgün Sema ÇOMAKLI bir konuşma gerçekleştirdi. Gelişmişliğin en büyük göstergelerinden birinin sağlık olduğunu vurgulayan ÇOMAKLI, "Ülkemiz sağlık alanında elde ettiği başarılarla takdir toplamış ve birçok ülkeye örnek gösterilmiştir." dedi.

197 yıldır kutlanan Tıp Bayramının bu sene Tıp Fakültesi Binasının açılmasıyla ayrı bir anlam kazandığını dile getiren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR, Üniversitemiz Tıp Fakültesinin 46 öğretim elemanı ile şehrimize hizmet verdiğini vurguladı.

Çelenk sunma töreninin ardından saat 14.00’da Üniversitemiz Kayalı Kampüsü Tıp Fakültesi Binasında 14 Mart Tıp Bayramı Töreni gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR birer açılış konuşması gerçekleştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR konuşmasında; Tıp alanında çalışanların özverili çabalarını ve topluma verdikleri değeri vurgulayarak, sağlık çalışanlarının önemine dikkat çekti. Ayrıca, Tıp öğrencilerinin gelecekteki başarılarına olan inancını dile getirerek, onlara başarılar diledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR ise 14 Mart Tıp Bayramı’nın tarihçesini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Temel Tıp Bilimleri Bölümü’nden Prof. Dr. Sema TULAY KÖZ, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü’nden Prof. Dr. Muzaffer Savaş TEPE ve Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü’nden Prof. Dr. Enis ÖZKAYA sunum eşliğinde bölümlerinin tanıtımını dinleyicilere aktardılar.

Günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesinin akabinde tören sona erdi.

KLÜ TIP BAYRAM

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.