Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
01/04/2024 11:01:55 - 04/04/2024 11:01:55 - 263 Okunma

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi ve Kırklareli Otizm Derneği iş birliğinde 29 Mart 2024 Cuma günü Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda "I. Kırklareli Otizm Çalışmaları Sempozyumu" düzenlendi. 

Açılış konuşmasını Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi ve Kırklareli Otizm Derneği Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Eylem YOLSAL MURTEZA'nın yaptığı sempozyuma; Vali Yardımcısı Elif Canan TUNCER, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. H. Hale KARAYER, Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet ÇAPKU ve akademisyenlerimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Sempozyumun moderatörlük görevini Doç. Dr. Gökhan MURTEZA üstlendi. Birinci oturumda Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cansın CEYLAN "Otizm ve Ailelerin Otizmle İlgili Sıklıkla Sorduğu Sorular", Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Serkan AKTEN "Otizmli Çocuk Sahibi Ailelerin Tanılama Sürecinde Karşılaştıkları Sorunlar", Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Şeyma RODOP ve Arş. Gör. Dr. Aslı GÜRTUNCA HANİF ise "Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Öğrencilerin Oyun Becerileri" konularında pilgi verdiler. 

Sempozyumun ikinci oturumunda Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Seçkin YAVUZDOĞAN "Engellilere Yönelik Kamu Hizmetleri", Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Gülcan MİNSOLMAZ "Mimarlık Disiplininden Otizme Genel Bir Bakış" ve son olarak Dr. Öğr. Üyesi Eylem YOLSAL MURTEZA "Çocuk Hakları Otizmli Bir Çocuk için Ne İfade Eder?" başlıklı bir sunumlarını dinleyicilerle paylaştılar.

KLÜ SEMPOZYUM OTİZM

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.