Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
01/04/2024 08:37:28 - 02/04/2024 08:37:28 - 252 Okunma

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) Yabancı Diller Yüksekokulları Alt Çalışma Grubu (YDYO AÇG) tarafından organize edilen ve ilki Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunca düzenlenen “Sınıf İçi İyi Uygulama Örnekleri” üst başlıklı etkinliklerin ikincisi olan “Sınıf İçi İyi Uygulama Örnekleri-II” semineri Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Birliğe üye üniversitelerin akademisyenlerince ilgiyle takip edilen seminerin Moderatörlüğünü Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tacettin TURGAY üstlenirken, Dr. Öğr. Üyesi Ayfer TANIŞ DÖNMEZ ile Öğr. Gör. Dr. Derya TUZCU EKEN sunumlarıyla seminere katkıda bulundular.

Konuşmacı Dr. Öğr. Üyesi Ayfer TANIŞ DÖNMEZ, “Yabancı Dil Öğretiminde 21. Yüzyıl Becerileri ve Proje Tabanlı Öğrenme” başlıklı sunumunda, proje tabanlı modelin öğrenci merkezli yaklaşım ile yabancı dil öğretimindeki önemine değinip geçmişte uygulanmış projeler ile sürecin nasıl işleyeceğini örneklendirdi.

Konuşmacı Öğr. Gör. Dr. Derya TUZCU EKEN ise, “Mobil Destekli Kelime Öğrenme: Sınıf İçi ve Sınıf Dışı Uygulamalar” başlıklı sunumunda, yabancı dil öğretiminde özellikle kelime kullanım bilgisinin önemini vurguladıktan sonra kelime bilgisinin geliştirilmesinde mobil uygulama ile yapay zekâ teknolojilerinden nasıl yararlanılabileceğini sınıf içi ve sınıf dışı uygulamalarla örneklendirdi.

Seminer, katılımcıların yorumları ve müteakiben soru-cevap kısmıyla sona erdi.

TÜB KLÜ SEMİNER

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.