Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
03/04/2024 13:49:05 - 03/04/2024 13:49:05 - 453 Okunma

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Sürekli Eğitim Seminerleri kapsamında 2 Nisan 2024 Salı günü Prof. Dr. Tomris ŞENGÖR’ün anlatımlarıyla “Atatürk ve Türk Kadını” konu başlıklı seminer düzenlendi.

Tıp Fakültesi Amfisinde düzenlenen seminere, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil AKÖZCAN PEHLİVANOĞLU, İl Sağlık Müdürü ve Tıp Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem CERİT ve akademisyenlerimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Seminerin davetli konuşmacısı Prof. Dr. Tomris ŞENGÖR, gerçekleştirdiği sunum ile katılımcılara tarihsel süreçte kadınların statüsünü anlatarak başladı. ŞENGÖR, “Bütün insanlık tarihi boyunca, tarihin hiçbir döneminde, hiçbir lider kadın hakları konusunda Atatürk kadar önsezili ve öngörüşlü olmamış, onun kadar uğraş ve savaş vermemiştir” dedi.

Programın sonunda, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR, Prof. Dr. Tomris ŞENGÖR’e hediye takdiminde bulundu. Günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile program sona erdi.

KLÜ TIP SEMİNER

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.