Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
23/04/2024 10:14:53 - 23/04/2024 10:14:53 - 314 Okunma

Bağımsızlık ve egemenliğimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin 104. kuruluş yıldönümünü ve "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nı kutlamanın gururunu millet olarak yaşıyoruz.

23 Nisan 1920 tarihi, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı olmasının yanında milletimizin en büyük güçlüklere bile kendi iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü onurlu mücadelesiyle aşabileceğinin en büyük göstergesi olmuştur. En zor zamanlarda milletimizin ortak iradesinin bir yansıması olarak açılan Meclisimiz, tarihte eşine az rastlanır bir mücadele vererek, bağımsızlığımızın kazanılmasında önemli bir görev üstlenmiştir. Bugün bizlere düşen görev ecdadımızın emanet ettiği bu güzel vatanı birlik ve beraberlik içinde daha çok çalışarak daha müreffeh hale getirmek ve gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmaktır.

Bu düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere; Milli Mücadele kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR

Rektör

23 Nisan Mesaj

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.