Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
26/04/2024 15:23:26 - 26/04/2024 15:23:26 - 511 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, kaliteden sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA ve Kalite Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali MÜLAYİM, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından düzenlenen "2024 Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı"na katıldı.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğine düzenlenen konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yükseköğretim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol ÖZVAR; değişimin, dönüşümün, yeniliğin ve rekabetin yoğun olduğu son derece dinamik bir alan olan yükseköğretim sisteminde mükemmeliyetin sağlanmasının başlıca hedeflerinden biri olduğunu belirterek, “Bunun gerçekleştirilmesinde iki önemli dayanak noktası kalite güvencesi ve akreditasyondur” dedi.

ÖZVAR, Yükseköğretim Kurulu olarak bir yandan kapasitelerini iş dünyası ile öğrencilerin eğilim ve beklentileri doğrultusunda düzenlerken diğer taraftan kalite güvencesi üzerinde hassasiyetle durduklarını ve standartları yükseköğretim sisteminin bütün alanlarına yaygınlaştırdıklarını vurguladı.

YÖKAK’ın, Türkiye'deki kalite ve akreditasyon süreçlerini yönetmek üzere kurulduğunu hatırlatan ÖZVAR, YÖKAK'ın kuruluşundan bugüne kadar kurumsal kapasitesini artırma ve kalite süreçlerini yürütme konusunda önemli bir mesafe kaydettiğini belirtti. Mevcut istatistiklere göre Türkiye'deki üniversitelerin 73'ünün kurumsal akreditasyona sahip olduğunu bildiren Özvar, 2027'ye kadar üniversitelerin tamamına yakınının akreditasyon sürecini tamamlamasını beklediklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından ÖZVAR, kurumsal akreditasyon belgesi almaya hak kazanan üniversitelerin rektörlerine belgelerini takdim etti.

Kalite YÖKAK KLU

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.