Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
29/04/2024 11:07:35 - 29/04/2024 11:07:35 - 497 Okunma

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, 26 Nisan 2024 Cuma günü Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer IŞIK’ın isminin verildiği Yoğun Bakımı ve Anjio Ünitesinin Açılış Törenine katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Kırklareli Valisi Birol EKİCİ, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan SARIÇAM, Kırklareli Belediye Başkanı Derya BULUT, Kırklareli Vali Yardımcısı Elif Canan TUNCER, İl Jandarma Alay Komutanı J. Kd. Albay Cemalettin AKYÜZ, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan GERİŞ, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet DEMİRCİ, Prof. Dr. Ömer IŞIK ve Değerli Eşi Fatma IŞIK, Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat GENÇBAY, İl Sağlık Müdürü ve Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem CERİT, Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Tıp Fakültemiz Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeliha TÜRKYILMAZ, Meclis Üyeleri, Öğretim üyeleri, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri ve sağlık çalışanları ile hastalarımız yer aldı.

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) bünyesindeki “Prof. Dr. Ömer IŞIK Kalp ve Damar Cerrahi Yoğun Bakımı ve Anjio Ünitesi”nin açılış töreninde KEAH Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Zeliha TÜRKYILMAZ ile İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem CERİT birer açılış konuşması gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Ömer IŞIK hocamızın video gösterimi eşliğinde biyografisi okundu. Akabinde öğrencisi Dr. Erhan KAYA ve tedavi ettiği hastası Semih Bey konuşmalarını gerçekleştirdi.

Kırklareli Valisi Birol EKİCİ ise konuşmasında; İlimizde acil müdahale gerektiren her türlü korener arter hastalıklarına deneyimli akademik kadrosu ile müdahale ederek, 18 Ağustos 2022 tarihinde İlimizde ilk açık kalp ameliyatını gerçekleştiren ve ilklere imza atması ile sağlık alanında Ülkemize, İlimize ve Hastanemize sunduğu bu değerli katkılardan ve gösterdiği olağanüstü gayretlerden dolayı Prof. Dr. Ömer IŞIK’ı tebrik etti. Sağlık alanında yürüttükleri hayati çalışmalarının devamını dileyen Vali EKİCİ, Prof. Dr. Ömer IŞIK ve Prof. Dr. Murat GENÇBAY’a başarı belgesi takdim etti.

Programın sonunda İl Protokolü “Prof. Dr. Ömer Işık Kalp Damar Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi” tabelasını asarak,  Koroner Yoğun Bakım Anjiyo Ünitesinin açılışını gerçekleştirdiler.

KLÜ KEAH AÇILIŞ TIP

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.