Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
17/05/2024 12:11:39 - 17/05/2024 12:11:39 - 396 Okunma

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezimize bağlı olarak faaliyet gösteren Kırklareli Üniversitesi Mezunlar Ofisi koordinatörlüğünde, mezun öğrencilerimizi mevcut öğrencilerimizle bir araya getirmek amacıyla düzenlenen “Mezun Kürsüsü Mayıs 2024” etkinlikleri 13-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Akademik birimlerimizin katkısıyla düzenlenen etkinliklerde, 57 mezunumuz 37 farklı oturumda öğrencilerimizle buluştu. Bu etkinlikler sırasında mezunlarımız, mezuniyet sonrasında sektöre girme süreçlerini ve kariyer yolculuklarında edindikleri deneyimleri öğrencilerimizle paylaştılar. Ayrıca, mezunlarımızın karşılaştıkları zorluklar ve bu zorlukları nasıl aştıkları üzerine de değerli bilgiler sundular.

Etkinliklerin ana amacı, mevcut öğrencilerimizin kariyer planlamalarında onlara rehberlik etmek ve mezuniyet sonrası iş dünyasına daha hazırlıklı olmalarını sağlamaktı. Bu kapsamda, mezunlarımız farklı sektörlerdeki kariyer fırsatları, iş arama stratejileri, mülakat teknikleri ve networking gibi konularda değerli ipuçları verdiler.

“Mezun Kürsüsü Mayıs 2024” etkinlikleri, mezunlar ve öğrenciler arasında güçlü bir bağ kurulmasını da sağladı. Bu bağ sayesinde, öğrencilerimiz mezunlarımızla uzun vadeli mentorluk ilişkileri geliştirme fırsatı buldu. Etkinlikler, öğrencilere sadece bilgi sağlamakla kalmadı, aynı zamanda motivasyon ve ilham kaynağı oldu.

KLÜ MEZUN

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.