Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
24/05/2024 10:15:38 - 24/05/2024 10:15:38 - 173 Okunma

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) etkinlikleri kapsamında “Bulgaristan ve Yunanistan Batı Trakya Türklerinin Dini Durumları” konulu panel Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde 23 Mayıs 2024 Perşembe günü gerçekleştirildi.

Tekirdağ NKÜ Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Türkiye Büyük Millet Meclisi 29. Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP, Tekirdağ Vergi Mahkemesi Başkanı Halil GÜNDÜZ, TÜB Dönem Başkanı ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Eşi Selda ŞAHİN, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Tekirdağ NKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN ve Prof. Dr. Murat TAŞAN, Merhum Dr. Sadık AHMET’in eşi Işık AHMET, Bulgaristan Yüksek İslam Şurası Başkanı Vedat AHMET, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim ŞERİF, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa TRAMPA, kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve yöneticileri, STK Temsilcileri, basın mensupları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende konuşan Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP, “Bulgaristan ve Yunanistan Batı Trakya Türklerinin Dini Durumları” konulu panelin anlam ve önemine atfen ‘Din’ kavramının tarihçesine değinerek, Osmanlı’nın Balkanlardan çekilmesi sonrası bölgede kalan Türklerin dini durumları ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

TÜB Dönem Başkanı ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasında Balkanlara ve Batı Trakya’ya ayrı bir önem verdiklerini belirterek, Trakya Üniversiteler Birliği kapsamında düzenlenen ‘Bulgaristan ve Yunanistan Batı Trakya Türklerinin Dini Durumları’ konulu paneli çok önemsediklerini ve Trakya Üniversiteler Birliğinin faaliyetleri itibariyle ülkemizin en çalışkan Üniversite birliklerindenden biri olduğunu vurguladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU da birer konuşma gerçekleştirerek, Trakya Üniversiteler Birliğinin bölge üniversiteleri arasında sağladığı iş birliği ve yakın çalışma ortamının faydalarına değindiler ve Balkanlar ile Trakya’ya da yayılan bu sinerjiden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Açılış konuşmalarının ardından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Halit EREN moderatörlüğünde, Bulgaristan Yüksek İslam Şurası Başkanı Vedat AHMET, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim ŞERİF ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa TRAMPA Bulgaristan ve Yunanistan Batı Trakya Türklerinin dini durumlarına ilişkin kapsamlı bilgiler aktardı. Panel toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

TÜB Batı Trakya Türk

Facebook Twitter Google Plus
.
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.