Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
26/05/2024 13:41:19 - 28/05/2024 13:41:19 - 280 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve eşi Ferah ŞENGÖRÜR Hanımefendi, Türk Mutfağı Haftası “Kırklareli Balkan Şefleri Buluşması” etkinlikleri kapsamında 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü Üniversitemiz Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağında düzenlenen “Büyüklerimizle Kırklareli Yöresel Yemekleri Yapıyoruz" başlıklı atölye çalışmasına katıldı.  

Atölye çalışması etkinliğinde Kırklareli’nin farklı kırsal bölgelerinden kadınlarımız Balkan ülkelerinden gelen şeflerle birlikte Kırklareli'nin yöresel lezzetlerinden olan Brakana Tatlısı, Bin Çocuk ve Kabak Böreği yemeklerini hazırlayarak, yöresel lezzetleri tanıttılar. Düzenlenen etkinliğe Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyen ve öğrencileri de destek verdi.

Düzenlenen Gala Gecesi sunumunun ardından Kırklareli Valisi Birol EKİCİ ve protokol üyeleri tarafından “Kırklareli Balkan Şefleri Buluşması” etkinliklerine katkı sunan; Türkiye, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kosova, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Yunanistan şeflerine teşekkür belgeleri takdim edildi.

Türk Mutfağı Haftası

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.