Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
27/05/2024 13:47:28 - 03/06/2024 13:47:28 - 428 Okunma

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR, Kırklareli Valisi Birol EKİCİ ve beraberlerindeki heyet 26.05.2024 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ü makamında ziyaret etti. Ziyaretin akabinde Üniversitemiz ve Ankara Üniversitesi arasında “Eğitim ve Öğretim Alanında İşbirliği Anlaşması” imzalandı.

Gerçekleştirilen görüşmede her iki üniversite arasında eğitim-öğretim alanında ulusal ve uluslararası projelerde yapılacak iş birliğine yönelik istişarelerde bulunuldu. Yapılan ziyaretin ardından Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR, Üniversitemiz şeref defterini imzaladı.

Daha sonra Üniversitemiz Yönetim Kurulu Odasında düzenlenen törende Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR tarafından; eğitim ve öğretim alanında İşbirliği, yükseköğretim ve araştırma alanında bilgi alışverişi, bilimsel faaliyetlerin ortak geliştirilmesi, Ar-Ge ve ortak proje geliştirme ile yaşlılık çalışmaları alanında işbirliği konularını kapsayan anlaşma imzalandı.

Törende Konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR, Ankara Üniversitesinin sosyal bilimler, mühendislik ve sağlık alanlarında nitelikli araştırmalar yapan, ürünler üreten bir üniversite olduğunu ve çok güçlü bir yapıları olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, “Kırklareli Üniversitemizle önemli bir işbirliği protokolü yapıyoruz. Eğitim, araştırma, Ar-Ge faaliyetleri çerçevesinde her iki üniversitenin imkan ve ihtiyaçlarını buluşturmayı öngören bir işbirliği protokolü imzalayacağız. Şüphesiz protokoller imzalandığı anda kağıt üzerinde olan metindir, ama asıl imzadan sonraki aşamada her iki üniversitenin gerek akademik gerekse idari mensuplarının gayretiyle kağıttan kuvvete ve fiile götürecek bir eylem alanı olacaktır. Sayın Valimiz Birol EKİCİ’nin de bu protokolde bizimle beraber olması, devletimizin en üst yöneticisinin mahiyetinde olması, protokolümüzü güçlü kılarken bir taraftan da bize ayrıca bir sorumluluk veriyor. Bu protokolü hayata geçirmek için daha büyük bir şevki de beraberinde getiriyor. Ben, Sayın Valimize, Kırklareli Üniversitesi Rektörümüze ve Ankara Üniversitesi ile Kırklareli Üniversitesi mensuplarına teşekkür ediyor, protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise gerçekleştirdiği konuşmasında Türkiye’deki üniversiteler arasında en köklü üniversitelerden biri olan Ankara Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR ve beraberindeki heyetin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Ankara Üniversitesinin çok güzel çalışmaları olduğunu biliyorum ve takip ediyorum. Hem Ülkemiz bilimine hem de uluslararası bilime yapmış oldukları katkılardan dolayı Rektör Hocamın şahsında Ankara Üniversitesini tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Bugün çok güzel bir gün. Ankara Üniversitesiyle bir protokol imzalayacağız. Çok eski geleneği olan, çok güçlü bir üniversite ile 2007 yılında kurulan Üniversitemizin böyle bir protokol imzalaması bize güç katacaktır. Bunun için de Sayın Rektör Hocama ayrıca teşekkür ediyorum. Bu iş birliğinin mimarı, bizi heyecanlandıran ve teşvik eden Sayın Valimize de Üniversitem, mesai arkadaşlarım ve kendim adına çok teşekkür ediyorum. Tabi Sayın valimizin desteğini her zaman görüyoruz. İnşallah bu protokol her iki üniversite arasında, eğitim, araştırma, Ar-Ge, üretim geliştirme ve özellikle bizim odak olduğumuz alanlarda beraber çok güçlü çalışmalar ortaya çıkarır ve adımızı dünyada duyurur. Ben de bu protokolün hem üniversitelerimiz için, hem ülkemiz için hem de insanlık için hayırlı olmasını diliyorum.

Kırklareli Valisi Birol EKİCİ ise şehrimize değer katacak olan bu protokolün imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek; enerji, tarım, hayvancılık ve turizm alanlarında Kırklareli’nin Ülkemiz ekonomisine sunmuş olduğu katkılar hakkında bilgiler paylaştı. “25 bin öğrencisi, 3 bin de uluslararası öğrencisi olan Trakya’nın en önemli ve gelişen üniversitesine sahibiz” diyen EKİCİ, şehrimize değer katacak bu protokolü en çok kendisinin takip edeceğini söyledi. Şehrimizi geliştirmenin önemini vurgulayan EKİCİ, işbirliği protokolünün her iki üniversite için hayırlı olmasını diledi.

İmza törenininden sonra Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, konuklarına Üniversitemizin Gıda İhtisaslaşma Pilot Tesisi ile Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezini gezdirerek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Üniversitemiz heyetinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, Genel Sekreterimiz Ahmet ŞİMŞEK, Gıda Ar-Ge İnovasyon ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice ŞANLIDERE ALOĞLU, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet DEMİRCİ ile Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (GADOM) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Bora ASLAN yer aldı.

Protokol KLÜ Ankara Üniversitesi

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.