Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
27/05/2024 12:44:32 - 27/05/2024 12:44:32 - 209 Okunma

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanlığı ve İlahiyat Kulübü'nün katkılarıyla 25-26 Mayıs 2024 tarihlerinde "Kırklareli Üniversitesi II. Lisans Öğrenci Sempozyumu" düzenlendi.

Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sempozyuma Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Vali Yardımcısı Dr. Hasan TANRISEVEN, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa CANLI ve akademisyenlerimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Sempozyum, Kur’an- ı Kerim Okuma Kıraat Anabilim Dalı öğretim görevlisi Selçuk ASLAN’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin akabinde Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa CANLI birer açılış konuşması gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasında, “Öğrencinin gücünü Üniversitenin gücüne katmak” mottosuyla hareket ettiklerini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, “Öğrencilerimiz içerisinde öyle değerler var ki bu tür etkinlikler bu değerlerin ortaya çıkmasına vesile oluyor. Bu sebeple bu tür faaliyetlerin çok önemli olduğunu, sürdürülebilir ve kurumsal hale gelmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa CANLI ise açılış konuşmasında Peygamber Efendimizin (s.a.s) "Kim ilim için yola çıkarsa Allah ona cennete giden yolu kolaylaştırır" hadisine atıfta bulunarak ilmin önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. CANLI, sempozyumu katılımlarıyla onurlandıran başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR olmak üzere Vali Yardımcısı Dr. Hasan TANRISEVEN'e, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih MEMİÇ ile tertip heyeti ve emeği geçenlere teşekkür etti. 

Açılış konuşmalarının ardından, Sempozyumun ilk oturumu başladı. Toplamda 21 tebliğin sunulduğu sempozyum iki gün boyunca 8 oturum halinde gerçekleştirildi. Her oturumun akabinde düzenlenen soru – cevap bölümü ve müzarekeler ile sempozyum öğrencilerimiz için verimli geçti.

KLÜ İLAHİYAT SEMPOZYUM

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.