Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
04/06/2024 13:10:33 - 05/06/2024 13:10:33 - 518 Okunma

Üniversitemiz, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü ve Yaşlı Bakım Teknikerleri Derneği işbirliğinde yürütülen “Sağlık Evde Başlar” projesinin 2023-2024 Bahar Yılı Kapanış Töreni, 4 Haziran 2024 Salı günü III. Merkezi Derslik Binası Konferans Salonunda düzenlendi.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem CERİT, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil AKÖZCAN PEHLİVANOĞLU, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mümin Mehmet KOÇ, Yaşlı Bakımı Teknikerleri Derneği Başkanı Ümit ÇONA, Toplumla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Mustafa HELVACI, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile projede gönüllü olarak görev alan öğrenciler katıldı.

Program, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantıda Üniversitemiz Toplumla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Mustafa HELVACI projeyle ilgili sunum eşliğinde bilgiler paylaştı. HELVACI sunumunda Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünden 71,  Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programından da 60 öğrencinin katılımıyla 327 aileye 981 ziyaret gerçekleştirildiğini söyleyerek, “Sağlık Evde Başlar” projesinin resmi ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapılarak gerek toplumun dezavantajlı kesimlerine, gerekse öğrencilerin mesleki gelişimlerine önemli katkılar sağlayan nadir örneklerden biri olduğunu kaydetti.

Projede görev yapan Hemşirelik ve Yaşlı Bakımı bölümleri öğrencilerinin proje sürecinde ev ziyaretlerinde gerçekleştirmiş oldukları biyo-psiko-soyal bakım girişimlerinden örneklerin yer aldığı video gösterimiyle devam eden etkinlikte hasta ve hasta yakınlarının projeyle ilgili görüşlerinin dile getirildiği video da seyredildi.

Video gösteriminden sonra Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR bir konuşma yaptı. Prof. Dr. ŞENGÖRÜR konuşmasında üniversite olarak topluma karşı sosyal sorumluluklarının olduğu bilinciyle hareket ettiklerini belirterek bu kapsamda Toplumla İlişkiler Koordinatörlüğünü kurduklarını ve sosyal sorumluluk çalışmalarında kurumsallaşmaya gittiklerini ifade etti. Akademisyenler ve öğrenciler ile ilgili birimlerin katkılarıyla topluma dokunabilmek ve toplumla içi içe bir üniversite olmak gayesiyle  “Sağlık Evde Başlar” projesi gibi birçok projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan ŞENGÖRÜR, ayrıca Üniversitemizin ev sahipliğinde yürütülmüş olan Avrupa Birliği eğitim ve gençlik programları çerçevesinde desteklenen E-Care Evde Palyatif Bakım için Açık ve Uzaktan Eğitim projesi ile Nesiller Arası Gelişim Merkezi (NEGEM) Projelerinden örnekler vererek sosyal sorumluluk çalışmalarının önemine işaret etti. ŞENGÖRÜR konuşmasının sonunda projenin paydaşı Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğüne ve Yaşlı Bakım Teknikerleri Derneği ile projede emeği geçen hocalarımız ve öğrencilerimize teşekkür etti.  

Rektörümüzün konuşmasının ardından projede görev alan akademisyenlerimiz ve öğrencilerimize katılım belgeleri takdim edildi.

Proje kapsamında Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı gönüllü öğrencileri 11 Mart 2024 tarihinden itibaren Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi “Evde Sağlık Hizmetleri Birimi” tarafından kendilerine verilen adreslere giderek; bakım ihtiyacı olan yaşlı bireylere biyo-psiko-sosyal bakım hizmetlerini sunarak, onlara bakım verenlere de eğitimler verdiler. Öğrenciler proje sayesinde sorumluluk bilinci, iletişim becerilerini geliştirme, bağımsız rol ve fonksiyonlarını tanıma, teorik derslerde aldıkları bilgileri uygulama yoluyla öğrenim yaşantılarını zenginleştirme gibi kazanımlar elde ettiler.

Yürütücülüğünü Üniversitemiz Toplumla İlişkiler Koordinatörü ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı Öğr. Gör. Dr. Mustafa HELVACI’nın yaptığı projede; Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi Sorumlusu Dr. Ecem Pınar AYDIN, Sağlık Bilimleri Fakültesinden Öğr. Gör. Hülya ARIKAN ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Bakım Hizmetleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Ezgi BİTEK birim koordinatörü olarak görev aldı.  “Sağlık Evde Başlar” projesi 2024- 2025 Akademik takviminde de devam edecek.

Proje Kapanış

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.