Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
05/06/2024 16:19:36 - 05/06/2024 16:19:36 - 617 Okunma

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen “Bitirme Projeleri Sergisi” Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün katılımlarıyla 04 Haziran 2024 Salı günü gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcımız ve Teknoloji Fakültesi Dekan V. Meryem ÇAMUR DEMİR, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hayrettin TOYLAN birer açılış konuşması gerçekleştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR açılış konuşmasında; “Öğrencilerimizin dört yıl boyunca göstermiş oldukları azim, gayret ve çalışmaların birer meyvesi olan bu projeleri görmekten büyük bir gurur ve mutluluk duyuyorum. Bugün burada sergilenen projeler, sadece öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini değil, aynı zamanda yaratıcılıklarını ve problem çözme yeteneklerini de gözler önüne sermektedir. Birçok sosyal sorumluluk projemiz var. Ayrıca 21 projenin 8 tanesi TÜBİTAK tarafından kabul edilen projelerdir. Bu projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyor, programın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kuramsal bilgilerin pratik uygulamalarla pekiştirilmesinin önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, “Laboratuvarlarımızda öğrencilerimiz üst düzey pratik yapma imkanı buluyorlar. Aynı zamanda staj ve İşletmede mesleki eğitim kapsamında öğrencilerimiz derslerdeki teorik bilgilerini uygulamaya dökme fırsatı bulmaktadırlar. Bugün yapacağımız bitirme projesi sergisinde de öğrencilerimiz yine derslerde öğrendikleri teorileri uygulamaya dökerek bizlerle paylaşma fırsatı buldular. Bu projelerin danışmalığını yapan akademisyenlerimize ve yürütücülüğünü yapan öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hayrettin TOYLAN ise açılış konuşmasında şunları ifade etti:

“Bu sergide, 33 öğrencimizin uzun ve zorlu bir çalışmanın sonucunda ortaya koyduğu 21 projeyi inceleme fırsatı bulacağız. Bununla birlikte Mekatronik Mühendisliği 1. ve 2. sınıfların ders harici zamanlarda gönüllü olarak katıldıkları workshoplarda gerçekleştirdikleri projeleri de görme şansına sahip olacağız. Bugün burada, öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilen bu sergide olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyor, hepinizi en içten dileklerimle selamlıyorum”

Açılış konuşmalarının ardından Tübitak 2209-A kapsamında desteklenmeye hak kazanan öğrencilere belgeleri Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol TÜRKEŞ ve Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımıcısı Doç. Dr. Hayrettin TOYLAN tarafından takdim edildi.

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün bitirme projelerini gezerek incelemesi ve öğrencilerden bilgi almasının ardından sona erdi.

KLÜ TEKNOLOJİ SERGİ

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.