Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
06/06/2024 10:31:49 - 07/06/2024 10:31:49 - 433 Okunma

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 05 Haziran 2024 Çarşamba günü saat 18.30’da Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salonda gerçekleştirildi. Mezun olan öğrencilerimiz, mezun olmanın sevincini Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileleriyle birlikte yaşadı.

Mezuniyet Törenine Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli Vali Yardımcısı Dr. Hasan TANRISEVEN, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa CANLI, Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Cevdet ALTUNEL, fakülte akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan mezuniyet töreninde Kur’an- ı Kerim Okuma Kıraat Anabilim Dalı öğretim görevlisi Selçuk ASLAN’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti dinlendi.

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa CANLI, 2014-2015 eğitim öğretim yılında faaliyete başlayan fakülteleri hakkında bilgiler vererek, mezun olan öğrencilere şöyle seslendi:

“Sevgili mezunlarımız, dünyanın en kutsal vazifesini ifa etmek üzere artık sahaya iniyorsunuz. Bir gün sizleri akademisyen, vaiz ve imam olarak gördüğümüzde sizlerle gurur duyacağız. Bu yolda sevgi en büyük ilkeniz ve rehberiniz olsun. Sevginin en büyük otorite olduğunu asla unutmayın. Saygı, değişmez prensibiniz olsun. Sabır yolunuzu aydınlatan kandil olsun. Çıktığınız bu kutlu yolda Cenab-ı Hak yar ve yardımcınız olsun. Bu vesileyle sizleri tebrik ediyorum.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasında İlahiyat Fakültesinin Üniversitemizin en güzide fakültelerinden biri olduğınu belirterek, fakültenin eğitimin kalitesinin artırılması adına gerçekleştirilen; akademik kadronun güçlendirilmesi, Arapça hazırlık sınıfı, formasyon eğitimi ve fiziki yapının iyileştirilmesi çalışmalarına değindi. Mezun öğrencilerden üniversiteleriyle olan bağlarını ve iletişimlerini Kariyer Merkezi Mezun Bilgi sistemi üzerinden devam ettirmelerini isteyen Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, “Sizlerin donanımlı bir şekilde yetişmenizde hocalarınızın emeği büyük. Hocalarımızı tebrik ediyorum. Aynı şekilde idari personelimizi de tebrik ediyorum” dedi.

Velilere de seslenen Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, “Görevimizi yerine getirmenin vicdani rahatlığıyla bugün öğrencilerimizi sizlere teslim edeceğiz ve hayat yolunda ilerlemeye devam edecekler. İnşallah öğrencilerimiz bizleri ve sizleri mahcup etmeyecekler. Buraya kadar gelerek mezuniyet törenimizi onurlandırdığınız için sizlere de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dünyanın çok kötü bir imtihandan geçtiğini de ifade eden Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, konuşmasını şöyle tramamladı: "Adaletsizlik ortada. Bizim de bu imtihanda sorumluluğumuzu üzerimize almamız gerekiyor. Sadece Gazze’de Müslümanlara yapılan zulüm değil bütün insanlığa yapılan bir zulüm var. Dünyada insanların çok önemli bir kısmı bu zulümle karşı karşıya. İnşallah Cenab-ı Hak bu zulümlere son verecek bir milleti, bizim milletimizi bu kervanın başına koyar ve başta Müslümanlar olmak üzere insanlığa yapılan bu zulmü ve adaletsizliği bizim elimizle ortadan kaldırır. Kıymetli öğrencilerimiz, bu sorumluluk bizim. Onun için gittiğimiz yerlerde bu sorumluluk üzerine hareket etmenizi diliyorum. Anne ve babanızın hayır duasını alın. Bunu yaptığınız zaman zaten bütün görevlerinizi başarıyla yerine getirmiş olursunuz. Kıymetli mezun öğrencilerimiz, bizler her zaman sizlerle birlikteyiz. Bunu unutmayın. Yolunuz açık olsun, bahtınız açık olsun.”

Vali Yardımcısı Dr. Hasan TANRISEVEN de mezun öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Hayat boyu öğrenmenin önemini vurgulayan TANRISEVEN öğrencilere; hayatın inişler ve çıkışlarla dolu olduğunu bu nedenle hayatta karamsarlığa kapılmamaları, çok çalışmaları ve asla pes etmemeleri tavsiyelerinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Ali Yiğithan DİNÇ’in kaside dinletisi gerçekleştirildi. Daha sonra mezun öğrencilerin beş yıl boyunca biriktirdikleri anıları yansıtan fotoğraf gösterisi izlendi.

Diplomalarının dağıtımı ile devam eden mezuniyet töreni mezun öğrencilerin keplerini havaya fırlatmalarıyla sona erdi.

Mezuniyet İlahiyat

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.