Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
06/06/2024 17:38:24 - 06/06/2024 17:38:24 - 408 Okunma

Üniversitemiz ve Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında yürütülen ve bir sosyal sorumluluk faaliyeti olan “Aktif Yaşlanma ve Çocukların Bilişsel Gelişimini Destekleme Projesi”nin kapanış töreni, 6 Mayıs 2024 Perşembe günü 3. Merkezi derslikler Binası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil AKÖZCAN PEHLİVANOĞLU, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL, Üniversitemiz Nesiller Arası Gelişim Merkezi (NEGEM) Proje Koordinatörü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yeliz MERCAN, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yardımcısı Mehmet KARAMAN, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şube Müdürü Nargiza KÖKSAL, NEGEM Projesi Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hasan YENİÇIRAK, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile projede gönüllü olarak görev alan öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Proje Koordinatörü Doç. Dr. Yeliz MERCAN, “Aktif Yaşlanma ve Çocukların Bilişsel Gelişimini Destekleme Projesi” hakkında bilgiler verdi. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında; Kırklareli’nde ikamet eden 60 yaş ve üstü bireylerin sosyal yaşama aktif katılımının sağlanması ve 0-18 yaş aralığındaki çocukların bütüncül gelişimini (bilişsel, dil, fiziksel, sosyal, duygusal, gelişimsel yetersizliği olup, gelişimsel desteğe ihtiyaç duyan) desteklenmesini amaçladıklarını belirten Doç. Dr. MERCAN, 26 Ekim 2023 tarihinde başlayan proje faaliyetlerinin 20 hafta süresince devam ederek, 31 Mayıs 2024 tarihinde tamamlandığını ifade etti.

Doç. Dr. MERCAN, 0-18 Yaş Çocuk Faaliyetleri kapsamında toplam 16 çocuğun NEGEM bünyesinde; tipik gelişim, öğrenme güçlüğü, down sendromu, zihinsel yetersizlik ve anksiyete bozukluğu bakımından değerlendirmesinin gerçekleştirildiğini ve çocukların ihtiyaçları doğrultusunda ilgili yerlere yönlendirilmesinin yapıldığını kaydetti. 60 yaş ve üstü yetişkin faaliyetleri hakkında da bilgiler aktaran MERCAN; etik, sağlıklı yaşam, hijyen, sağlıklı beslenme, probiyotikler, yaşlılıkta olası riskler, sosyal bakım, fiziksel aktivite, denge ve koordinasyon, yoga ve nefes terapileri konularında verilen eğitimlere değindi.   

Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, Bakanlıkları ve Müdürlükleri bünyesinde yaşlılara dönük olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler paylaştı. Ülkemizde 65 yaş üstü nüfusun her geçen yıl artış gösterdiğini dile getiren ÖZBAŞ, “Yaşlılarımızın aktif bir yaşlanma süreci geçirmelerini sağlamak, tüm kurum ve kuruluşlar olarak, gençler olarak hepimizin görevi. Üniversitemizle birlikte huzurevimizdeki yaşlılarımız için yapmış olduğumuz bu faaliyet hayata aktif katılım sağlama adına bizim için çok önemli. Projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Üniversitemiz Nesiller Arası Gelişim Merkezinde gerçekleştirilen “Aktif Yaşlanma ve Çocukların Bilişsel Gelişimini Destekleme Projesi”nin başarılı bir şekilde tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti paylaşarak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ’a, Proje Koordinatörü Doç. Dr. Yeliz MERCAN’a, projede görev alan her iki kurumun mensuplarına ve öğrencilerimize teşekkür etti.

Prof. Dr. ŞENGÖRÜR konuşmasına şöyle devam etti: “Haftada bir gün bile olsa 20 hafta süresince Üniversitemize misafirlerimizin gelmesi ve NEGEM’de yürütülen faaliyetlere katılmaları bizi çok mutlu etti. Gelen misafirlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Bir ekosistem içerisinde birlikte aynı düşüncelere sahip olabilirsek böyle başarılı projeleri hayata geçirebiliriz. Güzel sonuçlar elde edebiliriz. Biz, birlikte aynı hedefe kilitlendik. İlimizde sosyal sorumluluk projesi olarak düşündüğümüz bu tür projeler sadece sosyal sorumluluk projesi değil ayrıca yaşam boyu öğrenmenin örnekleridir. Öğrenmenin yaşı yoktur. Hangi yaşta olursak olalım hepimizin öğrenmeye ihtiyacı var. Yaptığımız bu faaliyet bir yerde yaşam boyu öğrenmeyi de içeriyor. Hocalarımız tecrübe kazanıyor. Yayınlar yapıyorlar. Öğrencilerimiz için önemli bir uygulama alanı oluyor.”     

Rektörümüzün konuşmasının ardından Üniversitemizin ve Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün proje ekipleri ile projede görev alan gönüllü öğrencilerimize katılım belgeleri takdim edildi.

Tören, NEGEM’de eğitim alan Kırklareli Merkez Huzurevi sakini yaşlılarımıza mezuniyet belgeleri takdim edilmesiyle sona erdi.

NEGEM Sosyal Sorumluluk

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.