Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
10/06/2024 16:50:34 - 10/06/2024 16:50:34 - 225 Okunma

Uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda kurucu üyelerinden olduğumuz Balkan Üniversiteler Birliğinin (BUA) 8. Genel Kurul Toplantısı ve BUA 2024 “Balkanların Avrupa’ya Entegrasyonu” ile “Balkanlar’da Turizmin Teşvik Edilmesi” panelleri 3-4 Haziran 2024 tarihlerinde Arnavutluk’ta Tiran Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Türkiye, Kosova, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Sırbistan, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Karadağ ve Romanya’dan üniversitelerin temsilcilerinin katıldığı Zirvede Balkan üniversiteleri arasında kurulacak yeni ortaklıklar, özellikle turizm alanındaki projeler, Balkan üniversitelerinin Avrupa’ya entegrasyonu ve birliğe katılma talebinde bulunan yeni üniversitelerin durumlarının değerlendirilmesi konularındaki gündem maddeleri üzerinde duruldu. Birliğe yeni katılan üniversitelerle birlikte BUA’nın üye sayısı 100’ü aşmış oldu.

Etkinlikte Üniversitemizi temsil eden Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof.  Dr. Ünal ÇAĞLAR ve Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Fatih ÇÖMLEKÇİ, Tiran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Artan HOXHA ile bir görüşme gerçekleştirerek ikili iş birliği anlaşması yaptı. Ayrıca Bulgaristan Plovdiv Tıp Üniversitesi ve Kosova İşletme ve Teknoloji Koleji yetkilileri ile yapılan istişareler sonucunda Erasmus+ başta olmak üzere ikili değişim anlaşmalarının imzalanması ve akademik iş birliğine başlanması kararları alındı.

BAU

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.