Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
10/06/2024 13:28:27 - 10/06/2024 13:28:27 - 327 Okunma

Üniversitemiz Turizm Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 7 Haziran 2024 Cuma günü saat 14.30’da Kayalı Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Mezun olan öğrencilerimiz, mezun olmanın sevincini Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileleriyle birlikte yaşadı.

Mezuniyet Törenine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevdet ALTUNEL, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Emrullah TÖREN ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KESİCİ ile fakülte akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan mezuniyet töreninde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevdet ALTUNEL, birer açılış konuşması gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasında öğrencilere seslenen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, “ Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin mezunları olarak sizleri kutluyor, öncelikle başarınızın gururunu sizlerle paylaştığımı ifade etmek istiyorum. Artık toplumdaki öğrencilik konumunuzu geride bırakıp toplumsal saygınlığı ve sorumluluğu yüksek bir mesleğin mensubu oluyorsunuz. Öğrencilik konumunuz geçmişte kalsa da öğrenme süreciniz yaşamınızın sonuna dek sürecektir. Öncelikle büyük bir idealizm ve inançla, özveriyle sizleri yetiştiren, manevi ödül dışında hiçbir beklentileri olmaksızın Fakültemizde ders veren öğretim üyelerimizin, yetişmenizdeki emsalsiz çabalarına derin bir saygı ve şükran duyuyor, hepsini tebrik ediyorum. Son olarak, yürüyüp geçtiğiniz yolların aydınlık, yolunuzun açık ve başarılarınızın sürekli olmasını diliyorum” dedi.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevdet ALTUNEL ise açılış konuşmasında şunları ifade etti;

On birincisini düzenlediğimiz mezuniyet törenimizde 120 öğrencimizi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. 2010 yılında Turizm İşletmeciliği ile eğitim serüvenine başlayan fakültemiz, 2019 yılından itibaren 4 bölüm olarak eğitim öğretim serüvenine devam etmektedir. Bu süreçte Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağı ve Rekreasyon Atölyesi gibi önemli imkanların da eklenmesiyle fakültemiz daha da güçlenmiştir.

Değerli Mezunlarımız; Artık hayatlarınızın yeni bir aşamasına girmek üzeresiniz, öğrencilik hayatınız bitmek üzere. Unutmayın ki hayatta pek çok farklı hakikat bulunmaktadır. Sizler bu hakikatlerin bir kısmını derslerinizde gördüğünüz bilimsel yöntemleri, ilkeleri kullanarak araştırabileceksiniz. Hayatta gene başka tür hakikatler de vardır ki bunların izini bir sanat eserini incelerken sürebilirsiniz. Ancak hangi hakikatle irtibat kurarsanız kurun, hayat sizlere gerçek yüzünü sadece hakikatleri öğrenmeye dönük talebiniz olması halinde gösterecektir. Dolayısıyla temennim sizlerin bir ömür boyu bu hakikatleri öğrenmeye dönük talebi olan kişilerden olmanızdır. Sözlerime, sizlerin bugünlere gelmesinde büyük emeği olan değerli ailelerinize ve üniversitemizin çok değerli hocalarına saygı ve şükranlarımı sunarak tamamlamak istiyorum.

Açılış konuşmalarının ardından diplomalarının dağıtımı ile devam eden mezuniyet programı, dereceye giren öğrencilere belge ve plaket takdiminin akabinde keplerin atılmasıyla sona erdi.

KLÜ TURİZM MEZUNİYET

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.