Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/06/2024 08:40:09 - 12/06/2024 08:40:09 - 367 Okunma

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 11 Haziran 2024 Salı günü saat 14.00’da Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Mezun olan öğrencilerimiz, mezun olmanın sevincini Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileleriyle birlikte yaşadı.

Mezuniyet Törenine Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol TÜRKEŞ, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Sencer Süreyya KARABEYOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Edip Serdar GÜNER, fakülte akademik - idari personeli, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan mezuniyet töreninde Fakülte Birincisi ve Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencisi Miray İPEKLİ mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştirdi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol TÜRKEŞ, törende yaptığı konuşmasında mezun öğrencileri en iyi şekilde eğiterek sektöre hazır hale getirdiklerini ifade etti. Öğrencilere çok çalışmaktan asla vazgeçmemeleri tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. TÜRKEŞ, mezun öğrencilere bundan sonraki hayatlarında sağlıklı, huzurlu ve başarılı olmaları temennisinde bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise konuşmasında Mühendislik Fakültesinde çok güçlü bir kadroya sahip olduklarını belirterek, mezun öğrencilerin üzerinde emeği geçen hocalarımıza teşekkür etti.

Çocuklarının bu mutlu günlerinde onları yalnız bırakmayan ailelere de seslenen Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, “Dört yıl evvel bize teslim ettiğiniz evlatlarınızı mühendislik eğitiminin gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip, nitelikli mühendisler olarak sizlere teslim ediyoruz. Öğrencilerimizin bugünlere gelmesinde siz çok kıymetli ailelerin emeği ziyadesiyle fazladır. Emekleriniz için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.   

Mezun öğrencilere ana-babalarının ve büyüklerinin hayır dualarını almaları tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, “Mezun olan tüm öğrencilerimize sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.  

Yapılan konuşmaların ardından fakülteden dereceyle mezun olan öğrencilere belge ve plaketleri takdim edildi. Mezuniyet töreni öğrencilerin yemin etmeleri ve ardından keplerini havaya fırlatmalarıyla sona erdi.

Mezuniyet Mühendislik

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.