Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/06/2024 10:35:28 - 13/06/2024 10:35:28 - 313 Okunma

Üniversitemiz Toplumla İlişkiler Koordinatörlüğü bünyesinde Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında düzenlenen "Mimari Belleğin İzleri" ve "Biyomorfik Yorumlamalar" temalı "Seramik Atölyesi"nin kapanış sergisi 12 Haziran 2024 Çarşamba günü Mimarlık Fakültesinde gerçekleştirildi.

Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü Seramik ve Sanat Tarihi Bölümü hocalarının desteği ve Mimarlık Bölümü öğrencilerinin uygulamalarından oluşturulan Seramik Atölyesi, Mimarlık Fakültesine kalıcı eserler bıraktı.

Çok sayıda sanatseverin buluştuğu sergiye Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Vali Yardımcısı Dr. Yusuf GÜLER, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin ALKIŞER BREGGER, İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar ÖZEFSUN, Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Esin ATASEVEN, Atölye Yürütücüsü Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gülcan MİNSOLMAZ, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Gülcan MİNSOLMAZ, “Atölyeye toplam 24 mimarlık öğrencisi katılmıştır. Bu projelerde öğrenciler; gözlem, analiz, eskiz ve modelleme yöntemleriyle seramik malzeme üzerinde yorumlama sürecinde, tüm sanat/tasarım eğitimlerinin temelini oluşturan tasarım ilkelerini ve tasarım öğelerini kullanmışlardır. Yorumlanan seramik karolar, Fakülte Binasının giriş katında Duvar Panosu ve Sanat Koridoru oluşturacak şekilde sergilenmiştir. Yapılan çalışmaların sonraki süreçlerde pek çok projenin üretilmesine öncülük etmesini, mimarlık öğrencilerinin sanatsal ve yaratıcı yönlerini güçlendirecek işlerde yer almalarını teşvik etmesini temenni ederim” dedi.

"Mimari Belleğin İzleri" ve "Biyomorfik Yorumlamalar" temalı Seramik Atölyesinin Mimarlık Fakültemiz bünyesinde açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, bugün gerçekleştirdikleri açılış programının hem Üniversitemizin paydaşlarıyla birlikte ortak faaliyetler ve projeler gerçekleştirmesi bakımından hem de Mimarlık Bölümü öğrencilerinin sanatsal yönlerini ortaya çıkarmak bakımından çok önemli olduğunu ifade etti. Sergide çok güzel ürünlerin olduğunu ve bunları görmekten feyz alacaklarını söyleyen Prof. Dr. ŞENGÖRÜR,  bu tür sanatsal faaliyetleri önceliğe alarak desteklemeye hazır olduklarını kaydetti. ŞENGÖRÜR konuşmasının sonunda atölyenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, hayırlı olmasını diledi.

Mimarlığın, Matematik ve Sanat ile buluştuğu bir alan olarak gördüğünü ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar ÖZEFSUN, “Mimar Sinan’ın yetiştiği bu topraklarda yetişen siz değerli gençlerin ileride çok büyük işlere imza atmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Dr. Yusuf GÜLER ise konuşmasında Kırklareli Üniversitesinin Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün önderliğinde akademik ve idari kadrosuyla ve öğrencilerinin ile paydaşlarının işbirliğinde sahip olduğu misyon ve vizyon doğrultusunda marka bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurguladı. Üniversitelerin bulundukları ilin itici güçleri olduğuna değinen Dr. GÜLER atölyenin düzenlenmesine katkı sunanlara teşekkür etti.

Konuşmaların akabinde projede emeğeği geçenlere günün anısına teşekkür ve katılım belgeleri takdim edildi. Program, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Vali Yardımcısı Dr. Yusuf GÜLER’in eserleri gezerek incelemeleri ve bilgi almalarının ardından sona erdi.

KLÜ MİMARLIK SERGİ

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.