Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
13/06/2024 20:39:47 - 13/06/2024 20:39:47 - 319 Okunma

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 13 Haziran 2024 Perşembe günü gerçekleştirildi. Fakültemizden mezun olan öğrencilerimiz, mezun olmanın sevincini Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileleriyle birlikte yaşadı.

Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salonda düzenlenen mezuniyet töreni, saat 14.00’da saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Mithat GÜNEŞ, fakülte akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Burçin AYDOĞDU, hem akademik başarı açısından hem paydaşlarımızla işbirlikleri açısından 7 yıl önce hayal ettiğiklerinden daha büyük işlere imza attıklarını belirterek, “Türkiye'nin her yerindeki barolarda bizden mezun olarak avukatlık mesleğini icra etmekte olan birçok öğrencimiz olduğu gibi Ankara'nın, İzmir'in adliyelerinde yargıçlık mesleğine başlamış eski öğrencilerimiz var. Ayrıca hukuk branşındaki alternatif mesleklere yönelenler olduğu gibi kariyerini yurt dışında devam ettiren eski öğrencilerimiz var. Hepsiyle hala iletişim ve gerektiğinde de işbirliği halindeyiz. Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra vedalaşmadığımız, akademik kariyerine yüksek lisansta yine bizimle birlikte devam eden öğrencilerimiz de mevcut” dedi.

Hayatın insanın karşısına test sorularıyla çıkmadığını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi AYDOĞDDU, “Hayatta insanın karşısına çıkan hiçbir sorunun altında 4 ya da 5 taneyle sınırlı şıklar olmaz. Hayat, her soruya ve her cevaba açıktır ve bence 2024 mezunları bu yönüyle hayatın kendisine hazırdır” diyerek konuşmasını tamamladı.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Mithat GÜNEŞ de konuşmasında genç, dinamik ve alanında tecrübeli akademik kadroya sahip bir fakülte olarak Kırklareli Üniversitesinin misyonuna uygun biçimde vicdanı ve aklı hür, yetkin ve özgüvenli hukukçular yetiştirmek hedefi ile var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti. Prof. Dr. GÜNEŞ, bu hedefe ulaşmalarında destekleriyle daima yanlarında yer alan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR'e şükranlarını sunarak, fakültelerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin kusursuz bir şekilde sürdürülmesindeki katkılarından ötürü akademik ve idari personele teşekkür etti. 

Mezun öğrencilere selenen Prof. Dr. GÜNEŞ, şunları söyledi:

"Sevgili Mezunlarımız, dört yıl süren zorlu bir süreci başarıyla tamamladınız. Kendinize, ailenize, ülkenize ve dünyaya karşı sorumluluk sahibi hukukçular olarak, adaleti sağlamak için farklı mevkilerde bulunacaksınız. Hukuki bilgi ve becerilerinizi kullanırken sabırlı, hoşgörülü, merhametli, özellikle de insan sevgisi ile hareket etmeniz gereken bir meslek grubu olduğunuz bilinciyle, inanç, siyasal görüş veya sosyal statü ayrımı gözetmeksizin adalet ve hakkaniyeti sağlamak için her türlü çabayı göstereceğinize içtenlikle inanıyorum. Sizlerin hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin korunmasına önemli katkılar sağlayacağınıza ve başarılar elde edeceğinize tüm kalbimle inanıyorum. Mesleki yaşam sınavınız asıl şimdi başlamaktadır. Sizlerin başarısı bizleri daima onurlandıracaktır."

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise konuşmasında Fakülteyle ilgili bilgiler aktardı. 7 yıl önce Hukuk Fakültesine öğrenci almaya başladıkları zaman 8 öğretim üyesi ile yola çıktıklarına değinen Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, şöyle konuştu:

“Hukuk Fakültemizin faaliyete geçmesi için hep birlikte gayret gösterdik. Öğrenci aldık fakat araya pandemi girdi. Bir süre eğitim-öğretime uzaktan öğretim yoluyla devam ettik. Hukuk Fakültemiz; 20’si öğretim üyesi, 26’sı da araştırma görevlisi olmak üzere toplam 46 öğretim elemanımızla emin adımlarla yoluna devam ediyor. 21 tane Anabilim Dalımız var. 21 Anabilim Dalı içerisinde 16 Anabilim Dalında öğretim üyemiz var. Diğer Anabilim Dallarında ise yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam eden araştırma görevlilerimiz var. Bu yıl içerisinde ve gelecek yıl doktora eğitimini tamamlayacak araştırma görevlilerimiz var. Bu araştırma görevlilerimiz de eğitimlerini tamamladıktan sonra öğretim üyesi olarak, Hukuk Fakültemizin eğitim ordusuna dahil olacaklar.”

Mezun öğrencilerin ailelerine de hitap eden Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, çocuklarının çok emin ellerde çok iyi bir eğitim alarak entelektüel birer hukukçu olarak mezun olduklarını dile getirdi.    

Eğer bir ülkede iyi hukukçular yoksa adaletin ve düzenin sağlanmasında sorunların ortaya çıkacağını ifade eden Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, “İyi ve nitelikli hukukçulara ihtiyacımız var. Bunun için gayret gösteriyoruz. Yeni bir hedef olarak 10 yıl sonra Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesinin Türkiye’deki hukuk fakülteleri sıralamasında ilk on içerisinde yer almasını arzu ediyorum. Bunu gerçekleştirebilecek güçte ve kapasitedeyiz. Yeter ki bu hedef üzerinde birleşelim. Ben, arkadaşlarımızın bunu yapacaklarına yürekten inanıyorum. Gerçekten çok kuvvetli bir akademik kadromuz var. Öğrencilerimizin yetişmesinde çok büyük emekleri oldu. Bu bakımdan hocalarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.    

Dünyanın adalete çok ihtiyacı olduğunu kaydeden Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, “İsteriz ki dünyada adaletin tesis edilmesine katkı sunacak olan kişiler Fakültemiz mezunları olsun. Biz böyle bir nesil yetiştirelim. Ben bunu çok arzu ederim. Buna ihtiyacımız var” diye konuştu.  

Mezun öğrencilere de seslenen Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, Kariyer Merkezimizin Mezun Bilgi Sistemi üzerinden Üniversitemizi takip etmeleri ve fakültelerini unutmamaları tavsiyesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Hukuk Fakültesini tanıtan video ve mezun öğrencilerin fakültedeki anılarını yansıtan slayt gösterildi. Akabinde mezun olan öğrencilere temsili diplomaları takdim edildi. Hukuk Fakültesi Mezuniyet töreni mezunların keplerin havaya fırlatılmalarıyla sona erdi.

Hukuk Mezuniyet

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.