Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
01/07/2024 10:36:18 - 01/07/2024 10:36:18 - 354 Okunma

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 28 Haziran 2024 Salı günü saat 17.00’da Kayalı Yerleşkesi Stadyumunda gerçekleştirildi. Mezun olan öğrencilerimiz, mezun olmanın sevincini Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileleriyle birlikte yaşadı.

Mezuniyet Törenine Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil AKÖZCAN PEHLİVANOĞLU, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Figen DIĞIN ve Dr. Öğr. Üyesi Demet TOPAL KOÇ ile fakülte akademik - idari personeli, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan mezuniyet töreninde Fakülte Birincisi ve Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Buse YILDIZ, mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştirdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil AKÖZCAN PEHLİVANOĞLU, törende yaptığı konuşmasında öğrencilere seslenerek, “Bir hocanız ve dekanınız olarak sizlerden özellikle isteğim, mezun ruhu ile mezun olduğunuz üniversiteye ve fakülteye her zaman sahip çıkmanız ve çalışmalarınıza devam etmenizdir. Kırklareli Üniversitesi temsilcileri olarak bundan sonraki yaşantınızda kamuda ve özel sektörde çalışacaksınız. Belki de bir kısmınız bizleri yurt dışında temsil edecek, bir kısmınız da bizler gibi üniversitelerde akademisyen olarak mesleğimizi geliştirmek için görev yapacaksınız. Ancak nereye giderseniz gidin etik ilkelere bağlı olarak çalışacağınıza ve bizleri en iyi şekilde temsil edeceğinize yürekten inanıyorum” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise konuşmasında Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin bir bütün olarak tüm faaliyetlerde yer aldığını ve destek olduklarını belirterek öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen hocalarımıza teşekkür etti.

Bu mutlu günlerinde öğrencilere seslenen Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, “Sevgili öğrenciler; mezuniyeti elde edene kadar çok büyük emekler sarf ettiniz. Bugün burada bu emeklerin karşılığını alıyorsunuz. Bu günden sonrada Üniversitemizin bir mensubu olarak gittiğiniz yerlerde bu sorumlulukla hareket ederek görev yapacaksınız. Bizim kapımız her zaman sizlere açık. Bazılarınız belki kariyerlerini bizlerle devam ettirecek ama aramızdan ayrılanlar, başka yerlere gidenler unutmasınlar ki yine gönül bağımız var. Sözlerime son verirken mezuniyetinizi tekrar tebrik ediyor, bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı, mutlu, hayırlı ve başarılarla dolu bir ömür diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından meslek andlarının okunması ile devam eden mezuniyet töreni, mezun öğrencilere diplomalarının dağıtımı akabinde keplerin havaya fırlatılmasıyla sona erdi.

KLÜ SBF MEZUNİYET

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.