Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
03/07/2024 11:13:43 - 03/07/2024 11:13:43 - 379 Okunma

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 2 Temmuz 2024 Salı günü saat 14.00’da Kayalı Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Mezun olan öğrencilerimiz, mezun olmanın sevincini Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileleriyle birlikte yaşadı.

Mezuniyet Törenine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Orhan ARKOÇ ile akademik - idari personeli, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan mezuniyet töreninde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Orhan ARKOÇ, bir açılış konuşması gerçekleştirdi.

Konuşmasında öğrencilere seslenen Prof. Dr. ARKOÇ, “Bugün burada mezun olmanın gururunu yaşıyorsunuz. İki yıl süren emeğinizin, çabanızın ve azminizin karşılığını aldınız. Ancak unutmayın ki, mezuniyet bir son değil, yeni bir başlangıçtır. Hayat boyu öğrenmeye devam etmeli, kendinizi sürekli olarak geliştirmeli ve yeniliklere açık olmalısınız. Aldığınız eğitim ve edindiğiniz becerilerle, meslek hayatınızda başarılı olacağınıza ve topluma değer katacağınıza yürekten inanıyorum. Bu süreçte sizlere her zaman destek olan ailelerinize, sizleri yetiştiren ve yol gösteren değerli hocalarınıza teşekkür etmek istiyorum. Onların katkıları olmasaydı, bugün burada bu başarıyı kutluyor olamazdınız. Sevgili mezunlar, sizler sadece kendi geleceğinizi değil, ülkemizin de geleceğini şekillendireceksiniz. Çağdaş ve ileri bir Türkiye için çalışacağınıza inancımız tamdır. Sizlere güveniyoruz ve başarılarınızla gurur duyuyoruz” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR ise açılış konuşmasında şunları ifade etti;

Sevgili Öğrenciler, artık toplumdaki öğrencilik konumunuzu geride bırakıp toplumsal saygınlığı ve sorumluluğu yüksek bir mesleğin mensubu oluyorsunuz. Öğrencilik konumunuz geçmişte kalsa da öğrenme süreciniz yaşamınızın sonuna dek sürecektir. Ancak siz yaşamı öğrenirken de, öğrendiklerinizle yaşama katkı yaparken de en gerçek "yol göstericiniz" Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "bilim" olmalıdır. Öncelikle büyük bir idealizm ve inançla, özveriyle sizleri yetiştiren, manevi ödül dışında hiçbir beklentileri olmaksızın ders veren öğretim üyelerimizin, yetişmenizdeki emsalsiz çabalarına derin bir saygı ve şükran duyuyor, bu çabaların sonuçlarına güveniyorum.

Kıymetli Velilerimiz, büyük fedakârlıklarla yetiştirdiğiniz çocuklarınızı bize emanet ettiniz. Bugün bu kıymetli emanetlerinizi kendine güvenen, kendi ayakları üzerinde duran, alanlarında yetişmiş, milli ve manevi değerlerine bağlı insanlar olarak teslim etmenin gönül huzurunu yaşıyoruz. Evlatlarınızın bu mutlu gününü paylaşmanın gurur ve kıvancını yaşamak ise en büyük hakkınız. Ne kadar gurur duysanız azdır. Sizleri böyle evlatlar yetiştirdiğiniz için kutluyorum. Son olarak, hepinizi sevgiyle kucaklarken, yürüyüp geçtiğiniz yolların aydınlık, yolumuzun açık ve başarılarınızın sürekli olmasını diliyorum.

Açılış konuşmalarının ardından Fakülte Birincisi ve İç Mekan Tasarımı Bölümü öğrencisi Kübra Nur BİRCAN’ın koordinesinde öğrenciler mezuniyet andını okudu.

Mezuniyet töreni, öğrencilere diplomalarının dağıtımı akabinde keplerin havaya fırlatılmasıyla sona erdi.

KLÜ TBMYO MEZUNİYET

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.