Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
08/07/2024 15:00:17 - 08/07/2024 15:00:17 - 553 Okunma

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 5 Temmuz 2024 Cuma günü saat 14.30’da Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Mezun olan öğrencilerimiz, mezun olmanın sevincini Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileleriyle birlikte yaşadı.

Mezuniyet Törenine Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin ALKIŞER BREGGER, fakülte akademik - idari personeli, aileler ve mezun öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan mezuniyet töreninde fakülte birincisi Buket GÖRGÜN, Mimarlık Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gülcan MİNSOLMAZ, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hatice Meltem GÜNDOĞDU ANLAĞAN, Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fürüzan ÇELİK, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin ALKIŞER BREGGER ve Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR birer konuşma gerçekleştirdiler. 

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR konuşmasında mezun öğrencileri ve aileleri tebrik ederek şunları söyledi: “Bugün çok güzel ve mutlu bir gün. Dört yıl önce bize teslim ettiğiniz öğrencilerimizi şimdi meslek edinmiş olarak mezun ediyoruz ve sizlere bugün teslim edeceğiz. Tabi ki zorlu bir süreçti. Araya pandemi de girdi. Pandemiye rağmen mesai arkadaşlarım ellerinden gelenin daha fazlasını yaparak, öğrencilerimizin yetişmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Buradan çok kalifiye bir meslek elemanı olarak ayrıldığınızı düşünüyorum. Mimarlık mesleğinde yaratıcılık ön planda olduğu için sürekli öğrenmek durumundasınız. Öğrenmenin yaşı yoktur. Daima öğrenmenin peşinde olun. Bizim kapımız, mesai arkadaşlarımızın kapısı her zaman sizlere açık.  Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı ve Şehir ve Bölge Planlama bölümlerinde eğitim alırken gece-gündüz demeden, çok çalışarak bu diplomayı almaya hak kazandınız. Bu bakımdan sizleri tekrar tebrik ediyorum.”

Göreve geldiği günden beri Mimarlık Fakültesinin Üniversitemizin göz bebeği olması noktasında her türlü desteği vermeye gayret ettiğini belirten Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, gerek kadro, gerekse fiziki mekanlar ve atölye konusunda her türlü katkıyı sağlamaya gayret ettiğini ifade etti. Bir hedef belirleyen ŞENGÖRÜR, “İnşallah önümüzdeki 10 yıl içerisinde, Ülkemizdeki ilk 10 Mimarlık Fakültesi içerisinde Mimarlık Fakültemiz de yer alacaktır” dedi.     

Mimarlığın yetenek değil, aklı kullanma yolu, çok disiplinli bir çalışma, kararlılık ve azim olduğunu vurgulayan Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin ALKIŞER BREGGER, “Sizlere Yaşam boyu öğrenme mottosunu aşılamaya çalıştık. Umarım mimarlığın bina inşa etmekten daha fazlası olduğunu hep hatırlarsınız. Mimarlar, Tasarımcılar, Peyzaj mimarları ve Şehir Plancıları şu anda ortak geleceğimizin temellerini şekillendiriyor. Bu meslek insanları olarak ortak sorumluluklarınız olduğu ve birlikte koordineli olarak çalışmanız anlamına geliyor. Etik anlayışımız, önyargılarımız, güçlü yanlarımız ve sınırlarımız hakkında bilinçli olmalıyız. Hepinizi tebrik ediyorum ve başarılı bir mimarlık yolculuğu diliyorum. Cumhuriyetin değerlerinde, Atatürk’ün izinde bilim ve akıl yolunuz açık olsun!” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından meslek andlarının okunması ile devam eden mezuniyet töreni, mezun öğrencilere diplomalarının dağıtımı akabinde keplerin havaya fırlatılmasıyla sona erdi.

Mezuniyet Mimarlık

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.