12/07/2024 11:02:22 - 12/07/2024 11:02:22 - 304 Okunma

Üniversitemiz “Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağı”nda “İstihdam Garantili Aşçılık Eğitimi” verilmeye başlandı.

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KESİCİ, Öğr. Gör. Raşit BAKAN, Öğr. Gör. Hikmet Can ÇETİN ve Arş. Gör. Ferda Yeliz ÇUBUK tarafından verilen eğitime 24 kursiyer katılıyor.

“İstihdam Garantili Aşçılık Eğitimi” 08 Temmuz - 30 Temmuz tarihleri arasında teorik ve uygulamalı olarak 148 saat süreyle devam edecek. Eğitim sonunda başarılı olan 19 kursiyer Trakya bölgesinde bulunan çeşitli otel ve restoranlarda çalışma hayatına başlayacak.

Kırklareli Üniversitesi koordinatörlüğünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı ortaklığında finanse edilen Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Geliştirme Mutfağı" projesinde; Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile bölgede otelcilik ve yeme-içme alanında faaliyet gösteren işletmeler iştirakçi kuruluş olarak yer almaktadır.

KLÜ GASTRONOMİ EĞİTİM

.