19/08/2024 12:52:48 - 19/08/2024 12:52:48 - 577 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Türkiye'deki üniversiteler tarafından verilen sağlık eğitimi ile üniversite hastanelerinde sunulan sağlık hizmetini iyileştirmek amacıyla 17 Ağustos 2024 Cumartesi günü İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen istişare toplantısına katılım gösterdi.

Türkiye’de sağlık eğitimi ve sağlık hizmeti alanında var olan mevcut sorunları değerlendirmek ve her iki alanda atılacak adımları belirlemek amacıyla gerçekleştirilen Üniversiteler ile Sağlık Eğitimi ve Hizmeti Üzerine İstişare Toplantısında Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal MEMİŞOĞLU, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip BİRİNCİ, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, Sağlık Bakanlığı Üst Yönetimi ile hastanesi olan 39 Üniversitenin Rektörleri ve Başhekimleri, Ülkemizde ilk kez yapılan bu üst düzey buluşmada, geleceğin sağlık profesyonellerinin yetiştirilmesi ve üniversite hastanelerinin rolünün güçlendirilmesine yönelik kapsamlı görüş alışverişlerinde bulundular.

Toplantı

.