Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
28/08/2024 17:03:48 - 29/08/2024 17:03:48 - 379 Okunma

Cumhuriyetimizin kuruluş mücadelesinin ve tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi, her türlü imkânsızlık ve yokluğa rağmen, milletimizin ordusuyla beraber, adını dünya tarihine şerefle yazdırdığı bir kahramanlık destanıdır.

30 Ağustos Zaferi, Ülkemizi bölmek ve milletimizi boyunduruk altına almak isteyen devletlere karşı, aziz Türk milletinin sarsılmaz azmi, kararlılığı ve vatanseverliği ile kazanılmıştır. Milletimizin makûs talihini değiştirmiş olan bu zaferle Türk milleti hiçbir şekilde vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik bilinci içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir biçimde yaşayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 102. yıl dönümünü idrak ettiğimiz, bağımsızlığımızın simgesi 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını minnetle anıyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum.

 

Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR

                  Rektör

30 Ağustos KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.