Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/09/2024 14:15:09 - 11/09/2024 14:15:09 - 231 Okunma

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR ve Erasmus+ Kurum Koordinatörü V. Öğr. Gör. Rüveyda ÖZTÜRK Bursa Teknik Üniversitesi koordinatörlüğünde düzenlenen ve 7 üniversiteden temsilcilerin yer aldığı Erasmus + Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA131) Programı kapsamındaki Autolia-Tech Konsorsiyumuna katıldı.

Otomotive yönelik gerçekleştirilen konsorsiyum kapsamında; üniversitelerin otomotiv ile ilgili bölümlerindeki öğrenciler, Avrupa Birliği ülkelerinde staj yapabilme, personel ise eğitim alma ve ders verme olanağına sahip olacak.

Bursa Teknik Üniversitesi  (BTÜ) ev sahipliğinde düzenlenen törende, Erasmus + Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA131) Programı kapsamında Autolia-Tech konsorsiyumu imzalandı.

Otomotiv alanına yönelik projeden konsorsiyumdaki üniversitelerin; bilgisayar mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, makine mühendisliği, mekatronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümleri faydalanabilecek. Dört yıl sürecek konsorsiyum, üniversite öğrenci ve personeline Avrupa Birliği ülkelerinde staj, eğitim alma ve eğitim verme gibi olanaklar sağlayacak.

AB Ülkelerinde Staj, Eğitim Alma, Ders Verme Olanakları

İmza töreninde konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci ÇAĞLAR, “Proje içerisine dâhil olacak öğrencilerimiz staj, personelimiz ise eğitim alma ve ders verme hareketliliği gibi farklı imkanlardan faydalanabilecek. Programa dahil olacak öğrencilerimizin beceri ve istihdam edilebilirliği artarken, personelimizin ise yenilikçilik, girişimcilik, yaratıcılık, bilgi alışverişi, çok disiplinli öğretme ve öğrenme gibi noktalarda becerisi artacak. Yükseköğretim kurumları arasında stratejik ortaklıkların, eğitim ve iş dünyaları arasında köprülerin de kurulacağı bu konsorsiyumun üniversite olarak yürütücüsü olmaktan mutluluk duyuyor, paydaşımız olan tüm üniversitelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, BTÜ yürütücülüğündeki konsorsiyumun bir ortağı olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirirken, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, “Konsorsiyum kapsamında hem öğrencilerin hem personelin yurtdışına giderek deneyim kazanması ve üniversitelerimizi tanıtması çok önemli” dedi. Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer KÖSEOĞLU, konsorsiyumun öğrenci ve personele büyük artılar kazandıracağını söyledi. Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cihan ÇETİNKAYA, konsorsiyumların uluslararasılaşma adına önemine değinerek, otomotiv konsorsiyumunu, otomotiv şehrinde bulunan BTÜ’nün temsil etmesinin çok değerli olduğunu vurguladı. Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fatih YETİM, konsorsiyumda yer almaktan dolayı duydukları mutluluğu belirtti.  Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre BİÇER ise “Bu konsorsiyumun Avrupa etkileşimli olması çok kıymetli. BTÜ öncülüğünde yapılacak bundan sonraki çalışmalara da dâhil olacağımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ve imza töreninin ardından gün boyu devam eden toplantıda, konsorsiyum kapsamında yapılacaklar masaya yatırıldı.

Erasmus Konsorsiyum

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.