Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
13/09/2024 09:58:37 - 17/09/2024 09:58:37 - 337 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün Onursal Başkanlığını yaptığı ve Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen “Uluslararası Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri Konferansı (International Natural Science, Engineering and Material Technologies Conference (NEM 2024)” 12-14 Eylül 2024 tarihlerinde İğneada Resort Otel’de gerçekleştirildi.

Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri konularında son gelişmeleri ve araştırma sonuçlarını tartışma ve sunma imkânı sağlayan uluslararası konferans programının açılış oturumuna Kırklareli Vali V. Dr. Hasan TANRISEVEN, Kırklareli Belediye Başkanı Derya BULUT, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, İğneada Belediye Başkanı Altuğ ERDEM, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil AKÖZCAN PEHLİVANOĞLU, Konferans Başkanı ve Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burhan COŞKUN, ulusal ve uluslararası birçok bilim insanı ve davetli konuşmacı katıldı.

Konferans Başkanı Doç. Dr. Burhan COŞKUN, açılış oturumunda yaptığı konuşmada NEM-2024 Konferansının temellerinin 2019 yılında atıldığını belirterek, Konferansın; Doğa Bilimleri, Mühendislik ve malzeme alanlarında çalışmaları olan akademisyen ve araştırmacıların bir araya geldiği, çalışmalarını yorumladığı ve birbirlerine yol gösterdiği uluslararası bir platform olduğunu söyledi. 12-14 Eylül 2024 tarihlerinde 3 gün boyunca devam edecek Konferans hakkında bilgiler de paylaşan Doç. Dr. COŞKUN, Konferansın bugünlere gelmesinde kendilerini teşvik eden ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR olmak üzere, Üniversitemizin Fizik ve Kimya bölümlerinin akademisyenleri ile Konferansı şereflendiren kıymetli konuk ve katılımcılara teşekkür etti.   

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, bilimsel etkinliklerin, bilimsel çalışmaların sunulduğu, tartışıldığı ve paylaşımların birebir gerçekleştiği ortamlar olduğunu belirterek, Kırklareli Üniversitesi’nin birçok alandan akademisyen ve araştırmacıyı bir araya getirerek bilimsel etkinliklerin düzenlenmesine ve kendi alanlarındaki bilgi, tecrübe ve sürdürdükleri bilimsel araştırmaları paylaşmalarını amaçlayan bu ve benzeri programlara büyük bir önem verdiğini ifade etti.

Düzenlenen konferansta, çok yoğun ve geniş kapsamlı bir programla disiplinlerarası birçok önemli konuda yüksek bir bilimsel standardı sürdürülebilir bir hale getirerek korumakta olduklarından dolayı memnuniyet duyduğunu dile getiren Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, “Bu sene 5 farklı ülke, 28 farklı üniversite ve 6 farklı firmadan toplam 105 katılımcıya ev sahipliği yapan konferansta 102’si sözlü 3 tanesi poster olmak üzere toplamda 105 bildiri kabul edilmiştir. Kırklareli Üniversitesi olarak son teknoloji araç ve gereçlerle donatılmış laboratuvarları ve derslikleri ile eğitimde yeni teknolojileri ve trendleri takip ederek öğrencilerimizin hizmetine sunma çabasındayız. Son kurulan ve faaliyete geçen Hukuk Fakültesi ve Tıp Fakültesi ile birlikte 12 Fakültemiz var. Fen Edebiyat Fakültemiz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizle birlikte ilk kurulan fakültelerimizden. Bunların dışında Devlet Konservatuarımız, 3 Enstitümüz, 1 Yüksekokulumuz, 7 Meslek Yüksekokulumuz ve 16 Uygulama ve Araştırma Merkezimiz var. Gıda ihtisas üniversitesiyiz. Uygulama ve Araştırma Merkezlerimiz içerisinde Gıda Ar-Ge İnovasyon ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ve üç üniversitenin ortak olduğu Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (GADOM) var. Bu Merkezlerimizde gıda ihtisaslaşma çalışmaları; gıda arzı ve güvenliğiyle ilgili yazılım çalışmaları yürütmekteyiz. Yazılım Mühendisliği Bölümümüz tarafından üretilen ve Üniversitemizin kullanmış olduğu 29 adet yazılım programımız var. Üniversite olarak Dijitalleşme çalışmalarını çok önemsiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, konferansın başarılı ve verimli geçmesini diliyor, siz değerli bilim insanlarına ve tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kırklareli Belediye Başkanı Derya BULUT ise konuşmasında, doğa bilimleri, mühendislik ve malzeme teknolojilerinin, yalnızca akademik disiplinler değil, aynı zamanda günlük yaşamımızı şekillendiren, geleceğimizi inşa eden ve sürdürülebilir kalkınmanın temel taşlarını oluşturan alanlar olduğunu ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti: "Böyle önemli konferanslar, bilim ve teknolojinin geniş spektrumunu kapsayan bir platform sunarak, bilgi alışverişi sağlama noktasında önemli rol oynar. Biz de Kırklareli Belediyesi olarak, teknolojik yeniliklerin ve bilimsel araştırmaların topluma olan katkısının farkındayız. Bu nedenle, sürdürülebilir şehircilik uygulamalarını teşvik ediyor, çevre dostu projelere öncelik veriyor ve bilim insanları ile işbirliği yaparak daha yaşanabilir bir kent yaratmayı hedefliyoruz" dedi.

Geleceğin zorluklarını aşmak ve fırsatları değerlendirmek için, bilim ve teknolojiyi rehber edinmek gerektiğini belirten BULUT, "İnanıyorum ki bu konferans, hepimize bu yolda yeni ufuklar açacak ve daha iyi bir gelecek inşa etmek için ilham verecektir. Bu önemli konferansa ev sahipliği yapan Kırklareli Üniversitesine ve Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’e, organizasyon komitesine, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Vali V. Dr. Hasan TANRISEVEN de konuşmasında “Ülkemiz doğal kaynaklar ve madencilik bakımından zengin bir ülke. Ama bu doğal kaynakların mühendislik uygulamalarıyla ülkemizin kalkınması noktasında nasıl daha iyi bir şekilde kullanılacağı önemli bir sorundur. Bu açıdan NEM-2024 Konferansının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye dünya ekonomisinde 17. en büyük ülke. Bu yüzyılın da “Türkiye Yüzyılı” olmasını hedefleyen bir ülkeyiz. Elbette burada üniversitelerimizin de sanayi ile çalışmalar yaparak ekonomik kalkınmamızın gerçekleşmesinde önemli katkıları olacaktır. Gerçekten ülkemizde bilim ve teknoloji alanında ciddi gelişmeler var. Türkiye’nin her ilinde üniversite kurulması ve üniversitelerin kent dinamiğine katkı sağlaması son derece önemli” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR;  Vali V. Dr. Hasan TANRISEVEN’e, Kırklareli Belediye Başkanı Derya BULUT’a ve İğneada Belediye Başkanı Altuğ ERDEM’e günün anısına Katılım Belgesi takdim etti. Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR’e Katılım Belgesini ise Konferans Başkanı Doç. Dr. Burhan COŞKUN teslim etti.          

Belge takdiminden sonra sözlü sunumlara geçildi. İlk sunumda davetli konuşmacı Prof. Dr. Fahrettin YAKUPHANOĞLU, “Radar Absorbing Structures For Phantom Aircrafts” başlıklı çalışması ile ilgili bilgiler verdi. Akabinde davetli konuşmacı Prof. Dr. Serap GÜNEŞ: “Recent Advances In Perovskite Solar Cells” adlı sunumunu paylaştı. 

Konferansın birinci günü öğleden sonra gerçekleştirilen oturumların ardından sona erdi. Konferansın ikinci gününde yabancı katılımcılar sunumlarını gerçekleştirdi. Konferans, Cumartesi günü yapılan Longoz Ormanları Milli Parkı ve Dupnisa Mağarası gezilerinin ardından sona erdi. 

NEM-2024 KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.