24/09/2024 09:44:00 - 25/09/2024 09:44:00 - 310 Okunma

Üniversitemiz Tıp Fakültesinin 2024 - 2025 Eğitim Öğretim Yılının ilk dersi, 24 Eylül 2024 Salı günü gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Morfoloji Binasında gerçekleştirilen açılış dersine Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR, Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı ve Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Zeliha TÜRKYILMAZ, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Muzaffer Savaş TEPE, Doç. Dr. Mehmet DEMİRCİ, fakülte akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Öğrencilere ilk dersi vermeden önce bir açılış konuşması gerçekleştiren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR, 2018 yılında kurulan Tıp Fakültesi’nin gelişim süreci ve mevcut durumu hakkında bilgiler paylaştı. Tıp Fakültesinin akademik kadrosu hakkında bilgiler aktaran Prof. Dr. ŞENGÖR, 13’ü Profesör, 7’si Doçent, 26’sı Doktor Öğretim Üyesi ve 6’sı Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 52 öğretim elemanının fakültede görev yaptığını söyledi.

Tıp Fakültesi Dekanı ŞENGÖR, açılış konuşmasının ardından “Tıp Tarihine ve Tıbbın Ülkemizdeki Gelişimine Genel Bir Bakış” başlıklı ilk dersi verdi.

Tıp İlk Ders KLÜ

.