Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
26/09/2024 11:05:58 - 25/09/2024 14:12:58 - 375 Okunma

Üniversitemiz Tıp Fakültesi, 2024-2025 Akademik Yılında yeni başlayan dönem 1 ve devam eden dönem 2 doktor adayı öğrenciler için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenledi.

Tıp Fakültesi fuaye alanında 24 Eylül 2024 Salı günü düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil AKÖZCAN PEHLİVANOĞLU,  Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı ve Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Zeliha TÜRKYILMAZ, kamu kurumlarının yöneticileri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR, 2018 yılında kurulan Tıp Fakültesinin gelişim süreci ve mevcut durumu hakkında bilgiler paylaştı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise, konuşmasında Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesinin ciddi fedakarlıklar gösterilerek bugünlere geldiğini belirtti. Çok kısa bir zamanda güçlü bir akademik kadro oluşturduklarını ve akademik kadroyu nitelik ve nicelik olarak artırmaya gayret ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, “İşini benimseyen ve ciddi bir aidiyet duygusuna sahip bir kadromuz var. 2020 yılında Sağlık Bakanlığına bağlı Kırklareli Devlet Hastanesinin birlikte kullanılmasına ilişkin bir afiliasyon protokolü imzaladık. O günden bu güne her iki taraf da üzerine düşen sorumlulukları yerine getirerek bu protokolün işleyişine katkı sunuyor. Üniversitemiz şehir ile de bütünleşmiş oldu. Bundan ötürü büyük mutluluk duyuyorum.

İnşallah 250 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin de temelini Kampüs içerisinde atarsak bu, öğrencilerimizin eğitimi ve ülkemizdeki sağlık araştırmaları için çok önemli bir adım olacaktır. Tıp Fakültemiz 2018 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın onayıyla açılmış oldu. O günden bu güne vermiş oldukları tüm desteklerden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Fakültemizin gelişimine katkı sunan herkese şükranlarımı arz ediyorum.”  

Öğrencilere eğitim hayatlarında başarı dileyen ŞENGÖRÜR, öğrencilerin giydikleri beyaz önlüklerin aynı zamanda saflığı ve masumiyetini temsil ettiğini belirtti.

Konuşmalardan sonra Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 2 Birincisi öğrencimiz Hayrunnisa KAHRAMAN’a beyaz önlüğünü giydirdi. Ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Muzaffer Savaş TEPE ve Doç. Dr. Mehmet DEMİRCİ tarafından dereceye giren öğrencilere; akademisyenler tarafından da tüm öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.

Tıp KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.