Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
27/09/2024 11:29:12 - 27/09/2024 11:29:12 - 260 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen 260. Üniversitelerarası Kurul Toplantısına katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan YÖK Başkanı Erol ÖZVAR, 2024-2025 eğitim öğretim yılında derslerin çoğu üniversitede başladığını belirterek, eğitim faaliyetlerinin sorunsuz yürütülmesi adına alınması gereken önlemlerin altını çizdi.

ÖZVAR, özellikle 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere özel ilgi gösterilmesini istedi. Deprem bölgesindeki öğrencilerin ikamet ve diğer sorunlarıyla yakından ilgilenilmesi gerektiğini vurgulayan ÖZVAR, “Üniversitelerimizin yöneticileri, akademik ve idari personelleri büyük fedakârlıkla çalıştı. YÖK olarak her zaman üniversitelerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” dedi.

ÖZVAR, bu yıl açılan dijital ve yapay zeka temelli 73 ön lisans ve lisans programının yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını belirtti. Üniversite yönetimlerinden bu programların kalite standartları konusunda hassasiyet beklediklerini söyledi.

Toplantıda, yeni eğitim öğretim yılıyla beraber devlet üniversitelerinde ikinci öğretim programlarının kapatıldığı ve istihdamla ilişkisi zayıflayan programların kontenjanlarının azaltıldığı bilgisi de paylaşıldı. ÖZVAR, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu kullanma hakkına sahip olan 898 program sayısının artırılması için rektörlere çağrıda bulundu.

Toplantı

Facebook Twitter Google Plus
.
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.