Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
01/10/2024 15:51:10 - 01/10/2024 15:51:10 - 185 Okunma

İtalya Salerno Üniversitesi koordinatörlüğünde kurulan ve Türkiye’den Üniversitemizin ortakları arasında yer aldığı “Çevresel İzleme, Kültürel Miras ve Sağlık Risklerine Uygulanan Yenilikçi Radyasyon Teknolojileri İçin Uluslararası İleri Çalışma ve Araştırma Merkezi (THERADE)” Toplantısı, 30 Eylül 2024 Pazartesi günü çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını THERADE Direktörü Prof. Dr. Michele GUIDA ve kurucu üniversitelerin rektörleri yaptı. Toplantı GUIDA’nın konuşmasının ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR, İtalya Salerno Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vincenzo LOIA, Yunanistan Aristotele Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dimitrios S. KOREOS, Letonya Riga Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talis JUHNA, Sırbistan Kragujevac Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vladimir RANKOVIC ve Sırbistan Novi Sad Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dejan MADİC tarafından birer açılış konuşması gerçekleştirdiler.

Toplantıda Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil AKÖZCAN PEHLİVANOĞLU “Kırklareli Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarında Yürütülen Çalışmalar ve Çevresel Radyoaktivite Ölçümleri” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Tüm faaliyetlerinde sürdürülebilirliği ve yenilikçi olmayı misyon olarak belirleyen THERADE, uygulamalı fizik, inşaat ve bilgi teknolojileri mühendisliği, yer bilimleri, çevre bilimleri, yaşam ve sağlık bilimlerinin disiplinler arası ve disiplinler ötesi katkısıyla radyasyonlar, çevresel izleme, kültürel miras ve sağlık riskleri için yenilikçi teknolojiler alanında araştırma faaliyetlerinin yanı sıra vaka çalışmaları, saha çalışmaları, laboratuvar çalışmaları, yenilikçi teknolojilerin tasarımı ve uygulanması yoluyla uygulamaya yönelik çok disiplinli yaklaşımların teşvik edilmesi, ayrıca sürdürülebilir bir çevre ve refah için inovasyon teknolojilerindeki boşluğu ve özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki cinsiyet açığını doldurmak için sürdürülebilir yüksek eğitim programlarının tasarlanması konularında faaliyetler gerçekleştirecek.

Toplantı

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.