Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
03/10/2024 14:30:04 - 03/10/2024 14:30:04 - 198 Okunma

Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Fakültesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı açılış dersi, 24 Eylül 2024 tarihinde fakülte öğretim üyesi Prof. Dr. Sinan ALÇIN tarafından verildi. 

Açılış dersi başlamadan önce bir konuşma gerçekleştiren Fakülte Dekanı Prof. Dr. Muharrem EKŞİ, 2024-2025 eğitim öğretim akademik yılının hayırlı ve başarılı geçmesi temennisini ileterek, öğrencilerin fakülte açılış dersine gösterdikleri yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Prof. Dr. EKŞİ, konuşmasında teknoloji ve kapitalizm ilişkisine değinerek, 2000’lerde kapitalist sistemin teknolojiyle evlendiği, bunun anlamının da artık sosyal hayattan ekonomi ve siyasete kadar her şeyde teknoloji faktörünün öne çıkacağı bir döneme girildiği olduğunu işaret etti. EKŞİ konuşmasının devamında şunları söyledi: "Öğrencilerimiz için tekno-kapitalizm ve tekno-hayat olgusunun iş bulma ve üretme noktasında teknoloji ve yapay zeka alanında okul öğrenimi süresince kendilerini yeni teknolojilerle donatması gerekliliği anlamına gelmektedir. Çünkü siyasi ve sosyo-ekonomik dünya sistemi değişmekte ve dönüşmekte, teknoloji temelli yeni bir dünya oluşmaktadır. Bu dönüşüm süreci, savaşlar, siber-elektronik saldırılar, virüs, sağlık, gıda krizleri, iklim değişikliği gibi çoklu küresel ve bölgesel krizlerle sancılı geçmektedir. Bu geçiş döneminde öğrencilerimizin kendilerini 4 yıllık eğitimleri döneminde sadece sınıftaki eğitimle ve bir üniversite diplomasıyla yetinmeyip kendilerini teknoloji ve yapay zeka odaklı çok boyutlu geliştirmelerini zorunlu kılmaktadır."

Açılış konuşmasından sonra Prof. Dr. Sinan ALÇIN, "Siyah Kuğular Ekonomisi" başlıklı açılış dersini verdi. 

Program sonunda Dekan Prof. Dr. Muharrem EKŞİ tarafından Prof. Dr. Sinan ALÇIN'a teşekkür belgesini takdim edildi.

UBF Açılış Dersi KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.
.
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.