Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
03/10/2024 15:07:30 - 03/10/2024 15:07:30 - 249 Okunma

Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Fakültesi 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni, Türkiye Büyük Millet Meclisi 28. Dönem Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan SARIÇAM'ın teşrifleriyle 25 Eylül 2024 tarihinde fakülte konferans salonunda gerçekleştirildi.

Törene Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem EKŞİ, Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan ERDEM ve fakülte akademik personeli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmalarını Dekan Prof. Dr. Muharrem EKŞİ, Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan ERDEM ve Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan SARIÇAM yaptı.

Prof. Dr. EKŞİ konuşmasına 2024-2025 eğitim-öğretim yılımızın hayırlı olması dileğiyle başladı. Ardından Haziran 2020 tarihinde yüksekokuldan fakülteye çevrilen Uygulamalı Bilimler Fakültesinin Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Finans ve Bankacılık, Muhasebe ve Finans Yönetimi olmak üzere aktif üç bölümle eğitim öğretim hayatına devam ettiğini belirten EKŞİ, “Fakültemizde 5 Profesör, 5 Doçent, 5 Dr. Öğretim Üyesi, 3 Araştırma Görevlisi, 7 idari personel ve 2 Sürekli İşçi görev yapmaktadır. Uygulamalı Bilimler fakültemizde 352 kız öğrenci, 400 erkek öğrenci olmak üzere toplam 628 öğrenci eğitim görmekte ve her yıl ortalama 100 öğrencimiz 7+1 sistemi ile staj yapmaktadır. Fakültemizin en önemli özelliklerinden biri de staj yöntemiyle uyguladığı 7+1 sistemidir. Bu şekilde fakültemiz, eğitim süreci içerisinde öğrencilerimizi iş hayatına hazırlamaktadır.

21. yüzyılda uluslararası sistem, güçler dengesi ve ekonomik sistem dönüşerek yeni bir dünya kurulurken bilim ve eğitim-öğretim modelleri de değişmekte ve dönüşmektedir. Bilimler çok disiplinli ve disiplinler arası modele dönüşmekte ve teknoloji ve yapay zekanın kaçınılmaz etkisi artmaktadır. Bu nedenle bilim insanları ve akademisyenlerin de kendilerini yeni teknolojilere göre güncellemesi ve ardından öğrencilerini bu yeni tekno-kapitalist ekonomiye ve tekno-hayata hazırlamaları gerekmektedir. Fakülte yönetimi ve akademik kadromuzla öğrencilerimizi yeni yapay zeka çağına hazırlamak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi.

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü ERDEM de konuşmasında öğrencilerin ilköğretimden üniversiteye uzanan eğitim sürecinde teknolojik gelişmelerin eğitim hayatına entegrasyonu hakkında bilgiler paylaştı.

Milletvekili SARIÇAM ise, konuşmasında eğitimin kendini yenileyip çağa ayak uydurmasının önemine değindi. Teknolojik gelişmelerin eğitime katkılarından da söz eden SARIÇAM, projelerin hayata kazandırılması hususunda müteşebbis ve yatırımcı eksikliğinin var olduğuna dikkat çekti. Buna karşın eğitimin katma değeri yüksek bir alan olduğunu belirten SARIÇAM, uygulama noktasında Kırklareli civarında sorunlar yaşanması durumunda destek platformu şeklinde üniversiteyle entegre olması gerektiğini ve bu sayede nitelikli eleman ihtiyacının azalacağı değerlendirmesinde bulundu.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Akademik Açılış UBF KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.