06/10/2024 13:08:14 - 06/10/2024 13:08:14 - 32 Okunma

Kırklareli Valisi Sayın Uğur TURAN, 6 Ekim 2024 Pazar günü inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam eden Üniversitemiz Kütüphane ve Kongre Merkezi Binası inşaatında incelemelerde bulundu.

Genel Sekreterimiz Ahmet ŞİMŞEK tarafından karşılanan Sayın TURAN, inşaatın teknik durumu hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Modern bir mimari ve güçlü teknolojik altyapısı ile öğrencilerimize, akademisyenlerimize ve araştırmacılara hizmet verecek olan Kütüphane ve Kongre Merkezi Binamız, kısa bir süre içerisinde tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak.

Tamamlandığında 11.366 m² kapalı alana sahip olacak olan Kütüphane ve Kongre Merkezi Binası, A, B ve C blok olmak üzere 3 bloktan oluşuyor. A bloğunda 2.582 m²’lik okuma ve çalışma salonları, bireysel çalışma odaları, multimedya odası ve bilgisayar salonu gibi mekanlar; B bloğunda sergi alanları, kafeterya, kent müzesi ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığına ait 8 adet ofis; C bloğunda ise; 700 m² kapalı alana sahip 456 kişi kapasiteli konferans salonu, sinema salonu, 4 adet toplantı odası, vip salonu, kulis ve 830 m²’lik bir fuaye alanı bulunacak.

İnşşat KLÜ

.