Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
09/10/2024 10:22:45 - 09/10/2024 10:22:45 - 407 Okunma

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi 2024 - 2025 Eğitim - Öğretim Yılı Açılış Dersi, 08 Ekim 2024 Salı günü Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Timur KAPROL tarafından verildi. 

Açılış dersinde bir selamlama konuşması gerçekleştiren Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin ALKIŞER BREGGER, 2024-2025 eğitim öğretim yılının hayırlı ve başarılı geçmesi temennisinde bulunarak, öğrencilerin fakülte eğitimi sürecinde, atölye çalışmalarında ve jüri oturumlarında, mesleki anlamda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini ifade etti. 

Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Timur KAPROL‘’Tasarım ve Çevre’’ konulu ilk dersi anlattı. KAPROL, çevre bileşenlerini doğal, yapay ve sosyal veriler bağlamında üç başlıkta ele aldı. Ayrıca tasarım nedir? Çevre nedir? Sorularına yanıt verdi. Yapay Çevre, Sosyal Çevre ve Doğal Çevre unsurlarını hem Türkiye’den hem de dünyadan örnekler vererek açıkladı. Teknik gezilerde eskiz tekniğinin nasıl kullanılabileceği ve ilk düşünce eskizleri hakkında bilgiler verdi. Çevre verilerinin tasarımlara neler kazandırdığı ve tasarımları nasıl biçimlendirdiği konularında bilgiler paylaştı.  

İlk ders etkinliği, Dekan Prof. Dr. ALKIŞER BREGGER'in Prof. Dr. KAPROL’a teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi. 

KLÜ MİMARLIK AÇILIŞ

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.