04/11/2024 11:48:03 - 04/11/2024 11:48:03 - 194 Okunma

Üniversitemizde Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı Projesi olarak yürütülen “Hardaliye Üretimi, Optimizasyonu ve Farklı Şekillerde İşlenerek Değerlendirilmesi” başlıklı proje kapsamında kurulan pilot tesis bünyesinde üretilen hardaliye, konsantre edilerek ve kurutularak üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında çeşitli ürünlerin üretiminde kullanıldı.

Bölgesel tatların gastronomi dünyasında daha fazla tanınırlık kazanmasını ve geleneksel değerlerin yenilikçi dokunuşlarla geleceğe taşımasını amaçlayan çalışma kapsamda; Hardaliye ve Kırklareli Peyniri Dolgulu Çıtır Börek, Hardaliye Özlü Bitter Çikolata ve Hardaliyeli Keşkül tarifleri geliştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, 1 Kasım 2024 Cuma günü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek, üretilen ürünlerden tattı. Ardından Gıda İhtisaslaşmadan Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Gıda Ar-Ge İnovasyon ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice ŞANLIDERE ALOĞLU, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Harun URAN ve Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Raşit BAKAN’dan yeni ürünler hakkında bilgi aldı.

Hardaliye

Facebook Twitter Google Plus
.
Bilgi Yönetim Sistemi
Erasmus Koordinatörlüğü
Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü
Elektronik Belge Yönetim Sistemi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Performans Analiz Sistemi
Öğrenci E-posta Girişi
Personel E-posta Girişi
Trakya Üniversiteiler Birliği
Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
KLU Mezunlar Portalı
Öğrenci Bilgi Sistemi