Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Gıda İhtisaslaşma çalışmaları kapsamında düzenlenen “Hardaliye ve Fermente Ürün Üretimi Eğitimi”, 9 Kasım 2024 Cumartesi günü Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümü Öğr. Gör. Necdet BİKBAY’ın anlatımıyla başarıyla gerçekleştirildi. Üniversitemizin BKOP_05 no’lu projesi kapsamında ücretsiz olarak sunulan eğitime, kontenjanla sınırlı 20 kişi katıldı.
Eğitimde, başta yöresel bir lezzet olan hardaliye, boza, zeytin, turşu ve kefir gibi geleneksel fermente ürünlerin hazırlanışı hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Teorik bilgilendirme ve pratik uygulamalarla desteklenen program sonunda katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.
Katılımcılar, edindikleri bilgileri günlük yaşamda uygulamaktan mutluluk duyacaklarını belirterek, bu tür eğitimlerin devamını dilediklerini ifade ettiler.
KLÜ EĞİTİM