Üniversitemizde Kırklareli Valiliği koordinasyonunda; Kırklareli Belediyesi, Kırklareli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Kırklareli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Trakya Üniversiteler Birliği işbirliğiyle 19 Aralık 2024 Perşembe günü “Kırklareli Afet Risk Azaltımı ve Yönetimi Çalıştayı” düzenlendi.
Kayalı Kampüsü Gastronomi Sunum Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Kırklareli Valisi Uğur TURAN, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Vali Yardımcıları Dr. Yusuf GÜLER ve Dr. Hasan TANRISEVEN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Raif CERGİBOZAN, TÜB 5. Dönem Genel Sekreteri ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Muhammet ATALAY, akademik personelimiz, kurum yetkilileri ve öğrencilerimiz katıldı.
Çalıştayda, Kırklareli Valisi Uğur TURAN ve Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR birer konuşma gerçekleştirdi.
Klasik afet yönetimi sisteminin dışına çıkılarak daha çok risk odaklı yönetim sisteminin geliştirildiğini ifade eden Kırklareli Valisi Uğur TURAN, afet olmadan riskin tespit edilerek ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini söyledi. TURAN, "Biz afet olmadan ciddi çalışmalarla, stratejik planlarımıza uygun yerel ürünlerle inşallah riskleri sağlıklı bir şekilde tespit etmeye, derecelendirmeye, onları ciddi manada yönetmeye çalışıyoruz bu çok önemli." dedi.
Afetlerin yıkıcı etkilerini azaltmak ve daha güvenli, daha dirençli bir toplum inşa etmek hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, “Kırklareli Üniversitesi ve akademisyenleri olarak, deprem ve afetler konusunda oldukça üretken bir profil sergiliyor ve pek çok önemli çalışmaya öncülük etmeye çalışıyoruz. Üniversiteler, bilimin ışığında topluma yol gösteren, bilgi ve çözüm üreten kurumlardır. Kırklareli Üniversitesi olarak sürdürülebilir bir afet yönetimi bilinci oluşturmak, bu çalıştayda olduğu gibi bilimsel ve pratik çözümleri tartışmak bizim en önemli görevlerimizden biri. Bu çalıştayın amacı, sadece teorik bilgiyi paylaşmak değil, yerel yönetimler, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar arasında iş birliğini güçlendirmek ve uygulanabilir politikalar geliştirmektir. Sunulacak çalışmalara da baktığımızda uygulama yönü olan kıymetli emekleri görebiliyoruz” dedi.
Açılış ve Protokol konuşmalarının ardından “Kamu Kurumları Perspektifinden Afet Hazırlıkları” konulu birinci oturum gerçekleştirildi.
Çalıştay, üçüncü oturumun ardından katılımcılara teşekkür belgelerinin takdimi ve günün anısına hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.
KLÜ ÇALIŞTAY AFET