Rektörümüz Prof. Dr. Rengin AK, ilimizdeki kamu kurumlarının kadın yöneticileri ile Üniversitemiz Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağında öğrencilerimize sunulan uluslararası mutfak eğitimi çerçevesinde İtalyan mutfağının klasik lezzetlerinden biri olan pesto soslu risotto yapımına yönelik eğitimde bir araya geldi.
25 Nisan 2025 Cuma günü gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılara, öncelikle geleneksel yöntemlerle pesto sos yapımı ile ilgili bilgi verildi. Ardından risotto için doğru pirinç seçiminin önemi üzerinde durularak, risotto hazırlığının aşamaları uygulamalı olarak anlatıldı.
Rektörümüz Prof. Dr. Rengin AK, bu tür eğitim ve etkinliklerin iş ortamının ötesine geçerek yöneticiler arasında daha samimi bağlar kurulmasına ve sosyal dayanışmanın güçlendirilmesine vesile olduğunu söyledi.
Gastronomi KLÜ